Humalainen 25-vuotias tarttui rattiin ja jahtasi rajulla tavalla tuttaviaan: Teki U-käännöksiä ja ajoi jalkakäytävällä kohti miehiä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 25-vuotiaan miehen puolentoista vuoden ehdolliseen vankeuteen, kun hän yritti ajaa kahden tuttavansa yli.

Teko tapahtui 5. joulukuuta 2017 Vuotiellä ja Meripellontiellä. Katu vaihtaa nimeä Vuosaarensillalla.

Tapahtumat alkoivat, kun kolme miestä istui autossa Vuotiellä matkalla kohti Itäkeskusta. 1,7 promillen humalassa pelkääjän paikalla istunut 25-vuotias vaihtoi yllättäen liikkuvan auton automaattivaihteen P-asentoon ensimmäisen kerran ennen Vuosaarensiltaa ja toisen kerran sillan jälkeen.

Molemmilla kerroilla auton renkaat lukkiutuivat ja takana olleet autot joutuivat väistämään.

Kuski teki U-käännöksen ja lähti ajamaan kohti kaksikkoa

Miehille syntyi tästä riitaa ja he nousivat autosta. Yllättäen 25-vuotias meni kuljettajan paikalle ja jätti kaksi muuta tien varteen. Sadan metrin päässä hän teki U-käännöksen ja lähti ajamaan vastaantulijoiden kaistalla ja jalkakäytävällä kohti kaksikkoa.

Yksi pääsi karkuun, mutta toinen liukastui ja kaatui. Mies pystyi kuitenkin väistämään autoa.

Kuski teki uuden U-käännöksen ajaen miestä kohti. Tämä pääsi kerrostalon katoksen pylvään taakse suojaan. Auto törmäsi pylvääseen.

Kuski "halusi vain pelotella"

25-vuotias kertoi oikeudessa vain halunneensa pelotella kaksikkoa. Oikeus katsoi miehen halunneen vähätellä tekoaan ja totesi 25-vuotiaan halunneen vahingoittaa miestä.

Hänet tuomittiin törkeän pahoinpitelyn yrityksestä, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenteen vaarantamisesta 1 v 6 kk vankeuteen.

Koska miehen taustalla ei ollut aiempaa rikollisuutta, vankeusrangaistus oli ehdollinen.

Lue myös:

    Uusimmat