Mainos

Hulppean palatsin mailta löytyi 12 vuokralaista – vuokra viisi euroa kuussa

Italiassa viranomaiset selvittävät, kuinka 12 perhettä on saanut asunnon maan eteläosassa sijaitsevan Casertan palatsin mailta olemattomalla vuokralla.

Perheet maksavat taloistaan vuokraa 5-15 euroa kuussa, kertovat italialaislehdet. Perheiltä ei veloiteta vuokran päälle minkäänlaisia sähkö- tai vesimaksuja. Tämän lisäksi he pääsevät oleskelemaan vapaasti suihkulähteiden täyttämälle kartanon puistoalueelle.

Ranskan Versaillesiin verrattu Casertan palatsi on Unescon maailmanperintökohde.

Palatsin mailla asuvien vuokralaisten epäillään olevan entisiä palatsin työntekijöitä ja heidän jälkeläisiään. Halvoista vuokrasopimuksista on avattu tutkinta epäiltynä virkarikoksena.

Perheille on annettu häätömääräys, mutta vain yksi perhe on noudattanut sitä, palatsista kerrotaan.

– Kaikilla vuokralaisilla on kyseenalainen vuokrasopimus, palatsin johtajaksi viime vuonna palkattu Tomasso Felicori kommentoi Facebookissa.

– Edeltäjäni on toimittanut heille häätömääräyksen ja jos he eivät ole jo lähteneet, heidän tulisi valmistautua siihen.

Paljastus "palatsivuokralaisista" tuli vain kuukausi sen jälkeen, kun tutkimus selvitti Roomassa olevan satoja pilkkahintaan vuokrattuja asuntoja. Halvimmillaan kaupungin omistamaa asuntoa oli vuokrattu viidellä sentillä kuussa. Alihintaisista vuokrasopimuksista on aiheutunut Rooman kaupungille jopa 100 miljoonan euron tulonmenetykset.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.