Muuttaisitko Italiaan kymppitonnista? Autioituvat kylät tekevät avokätisiä tarjouksia houkutellessaan uusia asukkaita

Italian kylät tekevät avokätisiä tarjouksia taistellessaan laskevaa asukaslukua vastaan 1:09

Italialaiset kylät tekevät avokätisiä tarjouksia houkutellakseen uusia asukkaita. Kohteena ovat erityisesti perheet ja perheen perustamista suunnittelevat.

Pohjois-Italiassa sijaitseva Borgomezzavallen kunta tarjoaa yli 1 000 dollaria eli lähes 900 euroa uusille asukkaille. Ehtona on, että tulokkaiden täytyy olla valmiita perustamaan kylään perhe. Tämän lisäksi kunta myy hylättyjä vuoristomökkejä uusille asukkaille vain reilun dollarin eli noin euron hintaan.

Tarjouksen tavoitteena on taistella laskevaa asukaslukua vastaan. Monet italialaiset muuttavat suurempiin kaupunkeihin parempien mahdollisuuksien perässä.

Myös pieni Alppikylä Locana on valmis antamaan sinne muuttaville perheille reilut 10 000 dollaria eli noin 8 800 euroa. Kylän väkiluku on laskenut 1900-luvulta lähtien usealla tuhannella ja on tällä hetkellä 1 500.

Kyseessä eivät suinkaan ole ainoat kylät, jotka tekevät avokätisiä tarjouksia. Kasvava ilmiö koskee kymmeniä kyliä, joiden asukasluku on alle 5 000.

Viimeisen 30 vuoden aikana yksi neljäsosa Italian yhteisöistä on muuttunut aavekaupungeiksi. Osalle vastaavat juonet ovat tuoneet lisää asukkaita, mutta kaikki eivät ole olleet yhtä onnekkaita. Tapauksesta uutisoi CNN.

Lue myös:

    Uusimmat