Hullunhauskaa taidetta: Miksi Michael Jackson on tiikeri ja Ryan Gosling pizzapala?

Eläinten inhimillistäminen kuvataiteessa ei ole uusi ilmiö, mutta ihmisten muuntaminen eläimiksi saa herkästi hymyn nousemaan korviin. Amerikkalainen taiteilija Jessie Bowie näkee monissa julkisuudenhenkilöissä samankaltaisuuksia villien luontokappaleiden – sekä myös ruuan – kanssa.

Amerikkalainen taiteilija Jessie Bowie, 27, on vesiväripalettien suurkuluttaja: nuori nainen kertoo maalavansa antropomorfisia olentoja keittiönpöytänsä ääressä, television annin inspiroimana.

Meille Aku Ankka lienee antropomorfisista olennoista tutuin: antropomorfismi tarkoittaa ihmisenkaltaistamista, jossa liitetään inhimillisiä ominaisuuksia eläimiin sekä elottomiin esineisiin.

Jessie Bowie onkin ottanut tehtäväkseen ikuistaa maailmantähdet varsin eläimellisinä: hän on muuntanut muun muassa Michael Jacksonin tiikeriksi, Saksikäsi Edward -elokuvassa näytelleen Johnny Deppin kissaksi ja eriskummallisen laulajattaren Björkin mustaksi joutseneksi.

– Vietän paljon aikaa television ääressä katsellen ihmisiä kuvitellen, millaiseksi he muuttuisivat, jos he yhtäkkiä muuntuisivat eläimiksi, Bowie kuvailee.

– Joskus saan inspiraation heidän elokuvistaan ja joskus taas heidän kasvojensa piirteistä, käyttäytymisestä tai tavasta kävellä.

Muun muassa Ryan Gosling on ikuistettu pizzapalana, sillä elokuvassa Crazy Stupid Love komistus syö pizzaa antaumuksella.

Katso muita mielenkiintoisia taideprojekteja, joiden päätähtinä ovat julkisuudenhenkilöt:

AVA

Kuvat ja lähde: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja