Hullun lehmän tauti ja mummo ruuhkassa – tässä hauskimmat kiertoilmaisut kuukautisille

Maailmassa on yli 5000 kiertoilmaisua niinkin arkiselle asialle kuin kuukautiset. Tässä niistä hauskimmat!

Kansainvälisen naisten terveysliiton ja kännykkäsovellus Cluen teettämässä kyselyssä selvitettiin ihmisten asenteita kuukautisia kohtaan. Tähän laajaan tutkimukseen vastasi yli 90 000 henkilöä 190 eri maasta.

Kyselyssä selvitettiin muun muassa sitä, millaiselta naiset tuntevat olonsa kuukautisten aikana. Tämän erittäin laajan tutkimuksen seurauksena selvisi kuitenkin myös, että maailmassa on tuhansia kiertoilmauksia kuukautisille.

Eniten kiertoilmaisuja käyttivät ranskalaiset ja kiinalaiset. Vastaajista noin 90 prosenttia kertoi käyttävänsä slangi-ilmaisua päivittäisessä käytössä.

Löytyykö hauskin ilmaisu Suomesta? 

Englannin kielestä ilmaisuja löytyi runsaasti. Käytetyimpiä olivat muun muassa ”Aunt” (täti), ”Code Red” (punainen koodi) ja ”Red sea/moon” (punainen meri/kuu).

Kyselystä selvisi kuitenkin myös hieman erikoisempia, ja ennen kaikkea erittäin hauskoja ilmaisuja. Näitä olivat muun muassa ”Crimson wave” (vuorovesi), ”Bloody Mary” (tomaattidrinkki), "Granny's stuck in traffic" (mummo on jumissa ruuhkassa) ja ”The Blob” (klimppi).

Ruotsissa kuukautisia kutsutaan nimellä ”Ligonvecka” eli puolukkaviikot. Myös Saksassa luotetaan marjojen voimaan, sillä kyselyn mukaan tässä maassa käytetään paljon termiä ”Erdbeerwoche” eli mansikkaviikot.

Meitä kaikkein kiinnostavin termi on kuitenkin seuraava. Kyselyn mukaan Suomessa kuukautisia kutsutaan marjojen sijaan "Hullun lehmän taudiksi". Suomen ilmaisu ei kuitenkaan ole ainoa sieltä hulluimmasta päästä oleva.

Tanskassa käytetään kuulemma ilmaisua ”Der Er Kommunister i Lysthuset" eli kommunisteja hupitalossa. Myös ranskalainen, hieman vanhanaikainen nimitys "Les Anglais ont debarqué"eli englantilaiset ovat laskeutuneet, voi aiheuttaa naurunpyrähdyksiä.

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja