Mainos

Huippusuositut livelähetykset pannaan – Kiina kielsi "viettelevät" banaaninsyöntivideot

Kiina on kieltänyt huippusuosion saavuttaneet "eroottiset" banaaninsyöntivideot sivuiltaan. Livestriimausta välittävät sivustot joutuvat nyt monitoroimaan välittämäänsä sisältöä "sosiaalista moraalia" vahingoittavan sisällön varalta, kertoo BBC kiinalaismediaan viitaten.

Kiinan hallituksen asettamien uusien säännösten myöstä banaanin syömistä "viettelevästi" näyttävät videot ovat tästä lähtien kiellettyjä, ja livelähetyksiä välittävien palvelujen on valvottava kanavia kellon ympäri eroottisen banaaninsyönnin estämiseksi.

Kiellettyjen listalle ovat joutuneet myös paperimainokset, joissa kerrotaan livelähetysten emäntien esiintyvän sukkahousuissa ja sukkanauhoissa. 

Toimenpiteiden tarkoituksena on suitsia "epäsopivaa ja eroottista" sisältöä internetissä. 

Vähäpukeiset naiset viihdyttävät miesyleisöä

Viime kuussa Kiinan kulttuuriministeriö ilmoitti tutkivansa useita suosittuja livekanavia epäiltyinä "sosiaalista moraalia" vahigoittavasta pornografisesta tai väkivaltaisesta sisällöstä.  

Hallituksen vahingollisena pitämä livesisältö on kuitenkin huimassa kasvussa Kiinassa. Erityisen suosittuja ovat nettikamerasessiot, joissa nuoret – joissakin tapauksissa alle 18-vuotiaat – viihdyttävät lähinnä miespuolista yleisöä. Rutiineihin kuuluu muun muassa kiinalaisten laulujen laulaminen ja yleisölle juttelu.

New Express Daily -lehden mukaan 26 prosenttia livelähetysten katsojista ovat alle 18-vuotiaita ja jopa 60 prosenttia alle 22-vuoden ikäisiä. Kolme katsojaa neljästä ovat miehiä. 

Kielletäänkö myös kurkku?

Banaanivideokielto kuohuttaa sosiaalisen median käyttäjiä Kiinassa. Vaikka jotkut ovatkin huolissaan nuorten tyttöjen esiintymisestä lähetyksissä, kyseenalaistavat monet kiellon. 

– Miten he päättävät, mikä on provosoivaa banaanin syömistä, kysyy yksi netinkäyttäjä BBC:n mukaan.

– Voivatkohan miespuoliset livestriimaajat syödä banaaneja lähetyksessä, pohtii toinen. 

 Monet ovat myös vakuuttuneita siitä, että kieltoa aletaan kiertää hyvin yksinkertaisella tavalla – vahdetaan hedelmä vihannekseen.

– He alkavat varmasti syödä kurkkuja, ja jos se ei käy, jamssia (juures).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.