Huippupelaaja sai 12 vuoden pannan ja uran ajateltiin olevan ohi – tämä näky loksautti nyt monta leukaa

Moni ajatteli italialaisen jalkapalloilija Francesco Flachin uran päättyneen vuoteen 2010, kun hän sai 12 vuoden kilpailukiellon. Niin vain aikoinaan Serie A:ssakin pelannut hyökkääjä palasi kuitenkin tositoimiin 12 vuotta myöhemmin – 46-vuotiaana.

Flachi sai ensin kahden kuukauden pannan vuonna 2006, kun Italian jalkapalloliitto katsoi hänen ja Moris Carrozzierin keränneen informaatiota vedonlyöjistä italialaisessa jalkapallossa.

Seuraavana vuonna Flachi antoi positiivisen dopingnäytteen kokaiinista ja kärsi siitä kahden vuoden kilpailukiellon. Vuonna 2010 Flachi jäi jälleen kiinni kokaiinista, ja tällä kertaa hänelle langetettiin 12 vuoden kilpailukielto.

134 ottelua Italian pääsarjassa Serie A:ssakin pelanneen ja urallaan muun muassa Fiorentinaa, Sampdoriaa, Empolia ja Bresciaa edustaneen Flachin tarina jalkapalloilijana ei ollut kuitenkaan monien odotuksista huolimatta vielä ohi. Flachi oli viime vuonna ilmoittanut harjoittelustaan Italian viidennen sarjatason seuran Signa 1914:n kanssa, ja hän valmistautui paluuseen, kun panna umpeutuisi tämän vuoden alussa.

Nyt sunnuntaina Flachi nähtiinkin 12 vuoden tauon jälkeen tositoimissa, kun 46-vuotias italialainen pelasi Prato 2000:ta vastaan ensimmäiset 30 minuuttia. Ottelu päättyi tasan 2–2.

– Oloni ennen ottelua oli pökertynyt. En ollut nukkunut viikkoon jännityksen takia, Flachi kertoi Football Italian mukaan.

– Olen nyt niin kiitollinen ja haluan kiittää kaikkia, jotka saavat minut tuntemaan oloni jälleen jalkapalloilijaksi.

– Matka on vasta alkanut. Katsotaan, mitä tapahtuu. Toukokuussa aloitan valmennuskurssin.

Lue myös:

    Uusimmat