Huippuohjastajan tilukset eivät meinaa mennä kaupaksi

Yli 7600 ravivoittoa ja 26,5 miljoonaa euroa palkintorahoja urallaan ohjastaneen Antti Teivaisen hevostila on ollut myynnissä jo pitkään.

– Aina silloin tällöin on käynyt katsojia ja tarjouksiakin on saatu tässä reilun kolmen vuoden aikana. Kiinteistövälittäjä kävi keväällä, ja pari ostajaa on ollut oikein tosi kiinnostuneita, Antti Teivainen kuvailee.

– Hinnasta on kuitenkin aina jäänyt yksimielisyys syntymättä ja sitä myöten kaupat tekemättä.

Liki 13 hehtaarin suuruinen Havukkamäen tila Nurmijärven kirkonkylän kupeessa käsittää muun muassa asuintalon, autotallin, hevostallin, ratsastuskentän, harjoitusradan, hevostarhoja sekä peltoa ja metsää. Hintalapuksi koko komeudelle on lätkäisty 850 000 euroa.

– Tämä ei ole missään pakkomyynnissä. Kaikenlaista muutakin kuviota on tullut päässä pyöriteltyä, jos myyminen ei ota onnistuakseen. Jos vaikka laittaisi tallin vuokralle ja lopettaisi hevosenpidon, jäisi vain itse taloon asumaan, ravimies miettii.

Yksin hevostilallaan asuva Teivainen ei koe olevansa kyllästynyt niinkään hevosiin kuin pitkiin ja raskaisiin päiviin sekä tallinpidon sitovuuteen.

– Siinä on aivan hirveä homma yhdelle ihmiselle, kun pitää lisäksi raveissakin reissata. Lapset ovat jo aikuisia eivätkä he ole sillä lailla hevosihmisiä, että puuhaisivat mukana päivittäin, Teivainen perustelee.

– Eläimiä kun pitää niin niiden kanssa on ihan naimisissa. Sitten talvella on lumitöitä, kesällä nurmikon ajamista ja lisänä kaikki muu paikkojen kunnostaminen. Ihan älytön työmaa, jonka kanssa pitää olla realisti. Vaikka nuori poikanen vielä olenkin, 57-vuotias ohjastaja lisää.

Teivaisen kuusipaikkaisen tallin asukkaista ylivoimaisesti menestynein on Kriterium-voittaja Bosses Lily. Tamman koko uran tienestit ylittävät pian 250 000 euroa.

– Hirveän hyvä tuuri on käynyt näiden hevosten kanssa, että näin hienosti on mennyt. Se auttaa tietysti jaksamaan, ohjastaja-valmentaja myöntää.

– Aamulla herään ennen kahdeksaa, nakkelen hevoset ulos ja ruokin ne sinne, tunnin aamujumppana siivoan karsinat ja sitten käyn aamiaisella. Pikku hiljaa ajetaan ja hoidetaan hevosia kunnes illaksi pitää usein jo lähteä raveihin.

Bosses Lily on tätä nykyä Havukkamäen tilan herttuatar.

Ihan joka päivä kaikista askareista ei tarvitse suoriutua yksinään, kiitos kavereiden ja apureiden. Tänä viikonloppuna Teivainen nauttii harvinaisesti kahden yön mittaisesta ravivalmentajan vapaaviikonlopusta synnyinseuduillaan.

– Tyttäreni Emma tuli hoitamaan ja tarhottamaan hevosia, kun olen itse Oulussa ohjastamassa Toto76-raveissa. Samalla reissulla käyn tervehtimässä äitiäni.

Teivainen on julkaissut Havukkamäen tilasta kattavan tietopaketin nettisivuillaan.

Tv-lähetykset: Ravit

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Katso lisää

Lue myös:

    Uusimmat