Huippumuusikko väitti, ettei Taylor Swift kirjoita omia kappaleitaan – laulajalta napakka vastaus

Taylor Swift tylytti Damon Albarnia Twitterissä tämän lausunnoista.

Grammy-voittaja Taylor Swift on kohdannut mittavalla urallaan monenkaltaisia syytöksiä liittyen musiikkiinsa ja henkilökohtaiseen elämäänsä. 

Blur-yhtyeen keulahahmo Damon Albarn on työskennellyt kaikkien kanssa Snoop Doggista Gorillaziin, mutta yhteistyötä Taylor Swiftin kanssa tuskin lienee ainakaan lähiaikoina. 

Brittipopin ikoniksikin nimitetty Albarn totesi haastattelussa, että Swift ei todellisuudessa kirjoita omia kappaleitaan. Toimittaja selvensi, että Swift todella on yksi kappaleidensa kirjoittajista, mutta vastaus ei vakuuttanut Albarnia.

– Sitä ei lasketa. Tiedän mitä yhteiskirjoittaminen on. Yhteiskirjoittaminen on hyvin erilaista kuin kirjoittaminen. En vihaa ketään, sanon vain, että lauluntekijän ja yhdessä kirjoittavan lauluntekijän välillä on suuri ero.

Albarn pyysi myöhemmin anteeksi Swiftiltä väittäen, että Los Angeles Times olisi muokkannut hänen kommentistaan pelkän klikkiotsikon. 

Swift pettyi raskaasti Albarnin lausuntoihin ja purki sydäntään Twitterissä.

– Olin ennen suuri fanisi ennen kuin näin tämän. Kirjoitan KAIKKI lauluni. Kuuma lausuntosi on täysin väärä ja niin vahingollista. Sinun ei tarvitse pitää lauluistani, mutta on todella kieroa yrittää kieltää se, että kirjoitan lauluni, Swift kirjoitti.

– Ps. Kirjoitin tämän twiitin täysin itse, ihan sen varalta että pohdit asiaa, laulaja lisäsi.

Twiitti nousi nopeasti viraaliksi, jonka myötä huippulaulajan fanit ällistelivät niin ikää Albarnin toteamusta. 

– Damon, jos olet menettänyt uskosi tai olet pettynyt maailman nykyisen tuotteliaaseen lauluntekijöiden sukupolveen (joka vaikuttaisi hieman tietämättömältä, katkeralta ja tyhmältä), tee itsellesi palvelus, kuuntele Folklorea ja Evermorea, kirjoitti näyttelijä Simon Curtis.

– Musiikkimaku on subjektiivista, mutta väite, että Taylor Swift ei kirjoittaisi omia kappaleitaan, on yksinkertaisesti tietämätön valhe. Ja se tulee tältä mieheltä, joka antoi meille sellaiset oivaltavat sanoitukset kuin "woo hoo" ja myös "woo hoo", sanaili koomikko Steve Hofstetter.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun Swift on julkisesti riidoissa toisen julkisuuden henkilön kanssa. Vuonna 2009 hän joutui otsikoihin Kanye Westin kanssa. Tuolloin kaksikon kahakka sai alkunsa Westin keskeytettyä Swiftin kiitospuheen MTV:n palkintogaalassa. Laulajan mukaan hän suhtautui Westiin ihmeellisen huomionhakuisesti gaalakohtaamisen jälkeen. 

– Sen vuoden 2009 jutun jälkeen halusin vain, että hän kunnioittaisi minua, Swift sanoo. 

– Kun joku on niin epäkunnioittava ja ilmaisee suoraan, ettet ansaitsisi olla täällä – halusin vain niin kovasti hänen kunnoitustaan, ja vihaan itseäni sen takia, koska ajattelin: "Tämä tyyppi on minua vastaan, ja haluan hänen hyväksyntäänsä". 

Lue myös:

    Uusimmat