Kanye West valitsi suojattinsa albumin kanteen hämmentävän kuvan: "Aloin voida pahoin"

Kanye West hämmentää Twitterissä 0:48

Pusha T:n albumin kansikuva jakoi mielipiteet niin fanien kuin Whitney Houstonin sukulaisten keskuudessa. 

VIDEO: Kanye West herätti hämmennystä Twitterissä presidentti Donald Trumpia kannustavilla kirjoituksillaan

Ristiriitaisia tunteita herättävä räppäri Kanye West tuotti kollegansa Pusha T:n Daytona-albumin, joka ilmestyi viime viikolla. Albumi sai runsaasti huomiota paitsi sisältönsä myös kansikuvansa vuoksi.

Kannessa on kuva edesmenneen Whitney Houstonin kylpyhuoneesta. Kuva on peräisin vuodelta 2006 ja sen otti Houstonin sukulainen.

Houston kamppaili tuolloin vaikean huumeriippuvuuden kanssa ja tästä on nähtävissä merkkejä myös sotkuisessa kylpyhuoneesta. Lehtitietojen mukaan kansikuvan valitsi West, joka pulitti otoksesta huimat 73 000 euroa.

Kansikuva sai tyrmistyneen vastaanoton sosiaalisessa mediassa. Uutinen Houstonin kuolemasta levisi helmikuussa 2012, kun hänet löydettiin hukkuneena hotellihuoneen kylpyammeesta. Vaikka kuva ei ole samasta kylpyhuoneesta, mistä Houston löydettiin kuolleena, moni pitää sitä loukkauksena Houstonin perheen yksityisyyttä kohtaan.

– Kanye maksoi 85 000 dollaria siitä, että sai Whitneyn kylpyhuoneen albumin kanteen. Vihaan ihmisiä, eräs Twitter-käyttäjä toteaa. 

– Siinä, että laittaa Whitney Houstonin kylpyhuoneen kansikuvaksi, ei ole mitään luovaa. Se oli hänen elämänsä raskainta aikaa ja vei lopulta hänen henkensä. Kuka hyvänsä kuvan myi, hänet pitäisi haastaa oikeuteen. Todella epäkunnioittavaa, kritisoi toinen.

Houstonin perheeltä ristiriitaisia reaktioita

Whitney Houstonin serkku Damon Elliott kertoo kuulleensa kansikuvasta tyttäreltään levyn julkaisun jälkeen. 

– Hän lähetti minulle kuvan albumista ja aloin välittömästi voida pahoin. Se vei minut välittömästi takaisin kuuden vuoden takaisiin tunnelmiin, Elliott sanoo People-lehdelle.

Elliottin oli vaikea uskoa, miksi kyseinen kuva päätyi Pusha T:n levyn kanteen. 

– Olen seurannut sivusta [Kanyen] syöksykierrettä, mutta en olisi uskonut, että hän menee näin pitkälle ja loukkaa perheen yksityisyyttä tällaisella tavalla, Elliott ihmettelee.

– On ällöttävää, että joku tekee tällaisen julkisuustempun levyjä myydäkseen. Se loukkasi perhettäni ja tytärtäni.

Houstonin veljenpoika Gary Michael Houston on taas eri linjoilla. Hän sanoo ymmärtävänsä räppäreiden ajatuksen kuvan valinnassa.

– He ovat taiteilijoita. Jos heillä on varaa maksaa valokuvan käytöstä ja siitä, että he haluavat välittää visuaalisen viestin musiikkinsa ohella, he saavat tehdä niin.

Houston lähettää terveisensä myös mielensä pahoittaneille faneille. Hän sanoo, että jos fanit haluavat olla vihaisia jollekin, tunteet pitäisi kohdistaa henkilöön, joka otti alkuperäisen kuvan.  

Lue myös:

    Uusimmat