Huippulupaus paljasteli itseään naisille hyökkäävästi

20-vuotias kanadalaiskoripalloilija Joshua Primo on saanut NBA-liigalta neljän ottelun pelikiellon itsensä paljastelusta.

San Antonio Spurs antoi viime vuoden lokakuussa Primolle lähtöpassit, kun tämä oli paljastellut itseään naisille useita kertoja. Spurs oli vain vuosi tätä ennen varannut kanadalaisen huippulupauksen NBA:han ensimmäisen kierroksen 12. pelaajana, ja Primo oli kaudella 2021–22 NBA:n nuorin pelaaja.

NBA viestittää tuoreeltaan asettaneensa Primon neljän ottelun palkattomaan pelikieltoon. Koripallon huippuliiga kertoo saaneensa tutkimuksissaan selville, että Primo oli paljastellut itseään "sopimattomasti ja hyökkäävästi" naisille.

Primo väitti, ettei hänen käytöksensä ollut tahallista. NBA kuitenkin huomauttaa, ettei moinen toiminta ole ollut liigan standardien mukaista.

Spursin entinen psykologi Hillary Cauthen nosti aiemmin Spursia ja Primoa kohtaan pelaajan paljastelusta oikeusjutun, joka sovittiin oikeuden ulkopuolella viime marraskuussa.

Clippersiin

Primon uralla ovat puhaltamassa kuitenkin jälleen myönteisetkin tuulet. ESPN kertoo lähdetietojensa pohjalta Los Angeles Clippersin aikovan solmia Primon kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Kanadalaisen odotetaan suuntaavan Clippersin farmijoukkueeseen Ontarioon.

Primo ei ole pelannut koripalloa viimevuotisen Spurs-sopimuksensa purkamisen jälkeen, mutta hän on käynyt terapiassa, jonka on ESPN:n lähteiden mukaan määrä jatkua Los Angelesissa. 

Primon kerrotaan läpäisseen Clippersin konsultoimien asiantuntijoiden arvioinnin, minkä jälkeen Clippers päätyi antamaan miehelle mahdollisuuden palata NBA:han.

Primo oli Spurs-sopimuksensa purkamisen jälkeen sanonut kärsineensä mielenterveysongelmista.

Lue myös:

    Uusimmat