Huippulupaus kesken SM-liigan finaalisarjan Pikkuleijoniin – näin Kärpistä perusteltiin päätöstä

Kärpät päätti lainata kesken SM-liigan finaalisarjan 18-vuotiaan huippulupauksen Rasmus Kuparin Pikkuleijonien käyttöön alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin. Kupari matkaa Venäjälle maanantaina ja hän on kehissä aikaisintaan tiistain Tshekki-ottelussa.

Pääkuvan videolla juttua Kärppien ja Tapparan kolmannesta finaaliottelusta. Kärpät johtaa sarjaa voitoin 3-0.

Lainan taustalta löytyy hyvin yksinkertainen syy.

– Seuraavaan peliin ei ollut paikkaa antaa ja siellä taas oli pelejä tarjolla, niin annettiin mahdollisuus mennä sinne, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoi MTV Sportille.

Kärppien terveystilanne on sen verran hyvä, ettei Kuparia tarvinnut pitää valmiudessa. Finaalisarjan aikana Kupari ei ole pelannut pelin peliä, vaan viimeksi hän on ollut kehissä välierissä HIFK:ta vastaan.

– Jos tilanne olisi ollut se, että hän olisi ollut tulossa piakkoin mukaan, niin varmasti olisi pidetty hänet täällä. Nyt päätettiin näin ja toivotetaan Pikkuleijonille onnea. Toivottavasti hän pystyy auttamaan sitä joukkuetta, Aho sanoi Kuparista.

Kärppien ja Tapparan välinen finaalisarja jatkuu maanantaina Tampereella. Mikäli Kärpät voittaa huomisen ottelun, nappaa se samalla mestaruuden. Oululaisseura kun johtaa tällä hetkellä sarjaa voitoin 3-0.

Mikäli Kärpistä tapahtuisi jotain isompaa tulevien päivien aikana, voi seura tehdä vielä järjestelyjä Kuparin suhteen.

– Meillä on mahdollisuus kutsua hänet takaisin, Aho kertoi.

Kupari on ollut korkealla ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden ennakkolistauksissa.

Tällä kaudella runkosarjassa Kupari puki Kärppien edustuspaidan ylleen 39 otteluun, joissa hänelle merkattiin tehot 6+8=14. Pudotuspeleissä Kupari on pelannut kuudessa ottelussa ilman tehopisteitä.

Lue myös:

    Uusimmat