Kärpille huojentavia uutisia – superlupaus pelaa ensi kauden Suomessa

Tämän kesän NHL:n varaustilaisuudessa ensimmäisellä kierroksella Los Angeles Kingsiin poimittu Rasmus Kupari jatkaa vielä tulevan kauden Oulun Kärppien riveissä. Asian vahvisti Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho MTV Sportille.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttua NHL:n tämän kesän varaustilaisuudesta.

Kupari, 18, solmi viime viikolla tulokassopimuksen Los Angeles Kingsin kanssa. Tämän jälkeen oli epävarmaa, että lähteekö Kupari jo syksyllä Pohjois-Amerikkaan.

Nyt kupletin juoni on varmistunut.

– Kingsin kanssa on sovittu se, että hän pelaa ensi vuoden Oulussa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Aho vahvisti MTV Sportille.

– Tällä viikolla kävin asiat läpi heidän kanssaan. Hän pelaa ensi kauden Kärpissä, Aho jatkaa.

Kings poimi Kuparin itselleen kesän NHL-varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella, vuorolla 20.

Viime kaudella Kupari sai jo hyvin tuntumaa liigamaailmasta, kun hän pelasi 39 runkosarjaottelua ja kuusi pudotuspelikamppailua Kärppien riveissä.

Tämän lisäksi hänet nähtiin sekä alle 18- että alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Pikkuleijonien mukana Kupari voitti kultaa alle 18-vuotiaiden kisoista.

Palkintokaappiin tuli myös SM-kulta, kun Kärpät kaatoi finaaleissa Tampereen Tapparan.

Oululaisseuran urheilutoimenjohtajan Ahon mukaan nyt vireille laitetusta kuviosta on hyvä kokemuksia aiemmilta vuosilta. Esimerkki löytyy hyvin läheltä Ahoa, kun hänen poikansa Sebastian Aho jäi vielä Suomeen yhden kauden ajaksi varauksensa jälkeen. Aho pelasi tuon kauden päätteeksi muun muassa miesten MM-kisoissa.

– Tässä mahdollistuu se, että pelaaja saa ison ja vastuullisen roolin. Sitä kautta pelaaja pystyy kehittämään itseään vielä paremmin NHL-uraa varten. Se on varmasti pelaajan kannalta paras ratkaisu, Aho miettii.

Neuvottelut sekä Kingsin että pelaajan leirin kanssa sujuivat Ahon mukaan jouhevasti.

– Meillä oli hyvä dialogi koko ajan pelaajan, hänen agentin ja Kingsin kanssa. Ei kellään ollut tähän mitään vastaväitteitä.

Kärpillä tuleva kausi starttaa harjoituspelien muodossa 10.8, jolloin se kohtaa KalPan. Syksyllä Kärpät taistelee Liigan lisäksi Mestarien Liigassa CHL:ssä, jossa sen kanssa samassa alkulohkossa ovat ranskalainen Rouen Dragons, saksalainen Thomas Sabo Ice Tigers ja tshekkiläinen Mountfield HK. 

Lue myös:

    Uusimmat