Kohuhyökkääjä Jake Virtasen tuore NHL-sopimus rajun kritiikin kohteena – "Se on kamala"

NHL-seura Edmonton Oilers teki hiljattain try out -sopimuksen kohuhyökkääjä Jake Virtasen kanssa, mikä sai aikaan valtavan kritiikkivyöryn.

Virtanen, 26, on pyörinyt viimeisen vuoden ajan otsikoissa, kun häntä vastaan nostettiin rikossyyte pakottamisesta seksuaalisen tekoon. Tehdyn kanteen mukaan Virtanen oli vienyt naisen hotelliin Vancouverissa syyskuussa 2017 ja käynyt häneen käsiksi, vaikka nainen oli sanonut toistuvasti ei ja pyytänyt Virtasta lopettamaan.

Virtanen kiisti syytteet ja väitti kaiken seksuaalisen toiminnan tapahtuneen yhteisymmärryksessä naisen kanssa.

Oikeustaisto on kuitenkin jättänyt jälkensä NHL-kansan mieliin, eikä Virtasen tuoretta sopimusta katsottu hyvällä.

– En ymmärrä Virtasen try out sopimusta lainkaan. Se on kamala. Vaikka luulet hänen oikeustaistonsa tulosten antavankin hänelle synninpäästön, hän ei vain ole hyvä, NHL-toimittaja Jeff Veillette kirjoittaa Twitterissä.

– Jake Virtanen on täydellinen pelaaja, jos haluat joukkueesi olevan samanaikaisesti huonompi ja vähemmän pidetty, The Athleticin Dom Luszczyszyn puolestaan kirjoittaa.

Myös monet kiekkofanit ovat kritisoineet suorasanaisesti Virtasen sopimusta.

Virtanen asteli hiljattain median eteen sopimuksensa tiimoilta. 26-vuotias kanadalaishyökkääjä sai myös vastata kysymyksiin oikeusprosessiinsa liittyen.

– Tämän läpikäyminen on ollut todella raskasta minulle, perheelleni ja kumppanilleni. Se oli vaikeaa. Sitä käy läpi paljon ylä ja alamäkiä. Sinä opit itsestäsi paljon ja teet paljon itsetutkiskelua. Kävin koko prosessin läpi oikealla tavalla, Virtanen kertoo Edmontonin lehdistötilaisuudessa.

Kritiikkiin Virtanen suhtautuu tyynesti.

– Jokaisella on oikeus mielipiteensä kaikesta, mikä on tärkeää. Kävin läpi prosessin, joka tuntui todella pitkältä. Olin todella stressaantunut ja kävin läpi paljon asioita. Loppujen lopuksi kävin oikeusprosessin läpi oikealla tavalla ja olen iloinen siitä, että tein sen oikein, Virtanen kommentoi.

Virtanen on Vancouver Canucksin ykköskierroksen varaus kesältä 2014. Suurista odotuksista huolimatta Virtanen ei ole kyennyt tekemään kunnollista läpimurtoa NHL:n huipulle.

Virtanen on pelannut NHL-urallaan 317 ottelua, joiden aikana tehopisteitä on kertynyt 100.

Lue myös:

    Uusimmat