Huippukuntoinen Annimari Korte jatkaa ennätysjahtiaan, nähdäänkö Lahdessa kova suomalaistemppu? – "Se ei ole mahdotonta"

1:14
Videolla Annimari Kortteen haastattelu Jyväskylän aitafinaalin jälkeen.

Naisten 100 metrin aidat ovat keskiviikkona järjestettävän Lahden GP-kisan mielenkiintoisimpia lajeja. C Moren asiantuntija Mika Järvinen uskoo, että Annimari Korte tai Nooralotta Neziri voi rikkoa jopa Suomen ennätyksen.

Suomalainen aiturikolmikko Nooralotta Neziri, Annimari Korte ja Reetta Hurske ovat jatkaneet tänä kesänä siitä, mihin viime kaudella jäivät. Kaikki kolme naisaituria asettuvat keskiviikkona jälleen viivalle Lahden GP-kisoissa.

C Moren yleisurheiluasiantuntija Mika Järvisen mukaan kisasta voidaan odottaa laadukasta, mikäli olosuhteet ovat kohdallaan. Jos kaikki osuu kohdalleen, saatetaan Lahdessa nähdä uusi Suomen ennätys.

– Alkukausi on ollut tulosten valossa loistava. Jos tuulet ovat suotuisat, kuka tietää, jos Neziri tai Korte pamauttaa Suomen ennätyksen. Se ei ole mahdotonta, mutta täytyy muistaa, että kaikki tulokset täytyy tehdä, Järvinen pohtii MTV Urheilulle.

Viime viikolla Korte, Neziri ja Hurske juoksivat kaikki alle 13 sekunnin. Järvinen uskoo, että 13 sekunnin alituksia nähdään keskiviikkonakin.

– Jos olosuhteet ovat hyvät, uskon, että kärkikolmikosta edes pari juoksee alle 13 sekunnin, Järvinen ennakoi.

Suomen ennätyksen viime kaudella omiin nimiinsä juossut Korte oli viime viikolla jo lähellä ennätysaikaansa 12,72, kun hän pysäytti Jyväskylän digitaalit aikaan 12,76. Korte päivitteli kuitenkin vetonsa jälkeen kehnoa vireystilaansa. Järvisen mukaan suorituskyky voi silti olla hyvällä tasolla, vaikka urheilija ei tuntisikaan oloaan niin hyväksi. Korte on osoittanut jo olevansa erinomaisessa kunnossa.

– Jos juoksee noin lähelle omaa ennätystä, ei se tarkoita, että fyysinen suorituskyky olisi yhtään sen huonompi kuin jonain toisenakaan päivänä. Tuntua voi miltä tahansa, mutta kropan fysiologia ei muutu päivässä, päivissä tai edes parissa viikossa, Järvinen summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja