Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Huippukokki Henri Alén muistelee kaikkien aikojen erikoisinta luomaansa annosta: "Se oli kyllä aika eksoottinen"

8:41Menu Finnjävel: Miten läskisoosi taipuu fine dining -ravintolan tarjontaan?Menu Finnjävel: miten läskisoosi taipuu fine dining -ravintolan tarjontaan?
Julkaistu 25.05.2020 19:01
Toimittajan kuva

Aino Haili

aino.haili@mtv.fi

Menu Finnjävel -ohjelman ensimmäisessä jaksossa huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen suuntaavat läskisoosin täydellisen reseptin lähteille Juvalle. 

Maanantaina 25. toukokuuta alkunsa saavassa Menu Finnjävel -ohjelmassa kerrotaan ravintola Finnjävelin nimikkomenun syntyprosessi. Uuden menun luominen vaati matkaamista inspiraation lähteille ympäri Suomea, paljon makukokeiluja ja raaka-aineiden valitsemista. 

Ohjelman ensimmäisessä jaksossa Finnjävelin huippukokit Henri Alén ja Tommi Tuominen suuntaavat Juvalle täydellisen läskisoosin reseptin metsästykseen. Lopputuloksena perinteisestä läskisoosista saadaan loihdittua todellinen fine dining -annos. 

– Se lähtee siitä, että ensin on löydettävä hyvä porsas. Sitten pitää maistaa, miltä se oikea läskisoosi maistuu ja ymmärtää se, ja siitä se sitten kehittyy tavallaan annokseksi. 

Alénin mukaan jakso todella kannattaa katsoa, mikäli haluaa nähdä, kuinka läskisoosin saa perunan sisälle. 

LUE MYÖS: Henri Alén unohti oman hyvinvointinsa koronakriisin keskellä: "En ole miettinyt sekuntiakaan sitä, miten tässä on itse voinut"

Ohjelmassa kitetytyvät Alénin mukaan monet sellaiset teemat, jotka ovat korostuneet myös yleisesti koronakriisin aikana: omavaraisuus, suomalainen ruoka, kotimaan matkailu. Lisäksi ohjelman katsottuaan katselija kenties ymmärtää hieman paremmin sitä prosessia, mikä kokin pään sisällä tapahtuu uutta annosta luodessa. 

– Miten ne annokset syntyvät, mistä ne ideat lähtevät ja kuinka hienoja juttuja meidän maakunnista oikeasti tulee, kun ihan vähän raapaisee pintaa. 

Alén on kiertänyt maailmaa ruokaa laittamassa ja tehnyt sitä usein myös varsin erikoisista raaka-aineista. Erikoisin on Alénin mukaan kuitenkin ollut orava, jota hän valmisti aikoinaan Henkka & Niki vs. Amerikka -ohjelmassa kun miehet vierailivat Arizonassa. 

– Tein siitä silloin Lindströmin pihvin, sen nimi oli sitten Kurre Lindström. Se oli kyllä aika eksoottinen. Mutta hyvää se oli, ei siinä mitään. 

Menu Finnjävel maanantaina 25. toukokuuta MTV3-kanavalla kello 21!

Lisää aiheesta:

Ulkomaiset huippukokit pummivat Hans Välimäeltä yllättävää suomalaistuotettaHenri Alén metsästää edelleen yhtä täydellistä ateriaa – intohimo kokkaamiseen lähti kotitaloustunneilta: "Ruoassa on vapaus"Edullista ja helppo valmistaa – Henri Alénilla on yksi ehdoton ruokasuosikki, jota sinunkin kannattaisi kokeilla: "Hemmetin hienon makuista"Oletko edes maistanut? Henri Alén ylistää suomalaista traumaruokalajia: "Törkeän hyvää, kun se on hyvin tehty"Hans Välimäki paljastaa elämänsä parhaimman ruoan – yksinkertainen kalaruoka valmistuu helposti kotonakin: "Oikein hyvää!"Koronapandemia runtelee Finnjävel-huippukokkien bisnestä – nämä vinkit he antavat hamstraajille
Henri AlénTV-ohjelmat

Tuoreimmat aiheesta

Henri Alén
  • 14.8.19:15
    Sosiaalinen media

    Henri Alénin Selja-koiran Instagram-tili hakkeroitiin – voro vaatii 700 euroa

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 27.4.17:28
    Yrtit

    Henri Alénin ykkösvinkki risoton maustamiseen: Maku paranee entisestään!

  • 1.4.13:58
    Ravintolat

    Henri Alénin ravintolauutinen hämmensi somessa: "Pakko myöntää, että meni pariksi sekunniksi läpi"

  • 24.3.20:14
    Salatut elämät

    Tuttu tv-kasvo yllätti Salkkareissa: "Nyt se on tehty"