Huippukiekkoilija näki kuorma-auton vastassa – sitten rysähti: "Kaikki on nyt ohi"

"Jos asiat olisivat menneet normaalisti, olisin nyt kuollut", Noah Schneeberger sanoo. 35-vuotias sveitsiläinen huippujääkiekkoilija oli lokakuussa matkustajana kuorma-autoon törmänneessä autossa.

Vakava auto-onnettomuus tapahtui 17. lokakuuta Davosissa. Sveitsin liigassa pelaavaa HC Davosia edustava Noah Schneeberger on käynyt tapahtunutta läpi Bieler Tagblattille.

Kaikki kävi nopeasti, kun autossa matkustajana ollut Schneeberger näki kuorma-auton tulevan vastaan. "Kaikki on nyt ohi", hän ehti ajatella.

Schneeberger kuitenkin selvisi. Intuitiiviseksi ihmiseksi itseään kuvaileva sveitsiläinen yritti pitää tilanteessa kuljettajansa valppaana.

– Huusin hänelle ja käskin hänen vain keskittyä hengittämiseen, Schneeberger selvitti.

Jalka sojotti

Schneeberger oli jo ennestään ollut peleistä sivussa polvivamman vuoksi. Hän soitti veljelleen ja fysioterapeutilleen ja otti vaurioituneeseen polveensa kipulääkkeitä autossa. Polvi ei ollut enää kuitenkaan Schneebergerin suurin ongelma.

– Minulla oli valtavaa kipua ja tartuin jalkaani. Se sojotti johonkin suuntaan.

Schneebergerin mielessä ura hiipui, mutta päällimmäisenä mielessä ei ollut, palaisiko hän vielä jäälle. Hän pohti, saisiko hän elää tavallista elämää.

Autoa ajanut 69-vuotias mies loukkaantui onnettomuudessa vakavasti, ja myös Schneeberger kiidätettiin sairaalaan, jossa hänet leikattiin. 

"Hyväksyin kaiken"

Schneeberger tunsi itsensä vieraaksi kehossaan. Hän joutui kuntoutuessaan pyörätuoliin.

– Se ei todellakaan ollut kokemus, jota olisin halunnut. Oli silti opettavaista nähdä, millaista se oli.

Lisäksi kuorma-auto oli aina hänen edessään, kun hän sulki silmänsä. Schneeberger haki apua ensimmäistä kertaa elämässään.

– Hyväksyin kaiken. Olin vain niin avuton. 

Schneeberger uskoo kuitenkin pystyvänsä palaamaan vielä jäälle. Hän ei ole katkera tapahtuneesta.

– Se oli onnettomuus.

Schneeberger pelasi viime keväänä Sveitsin liigan finaaleissa Biel-Biennen riveissä. Hän on voittanut Sveitsin mestaruuden Davosissa, johon hän täksi kaudeksi palasi, sesongilla 2014–15. Keväällä 2016 Schneeberger pelasi MM-kisoissa Sveitsin maajoukkueessa.

Lue myös:

    Uusimmat