Mainos

Huippu-urheilijan käsittämätön tragedia – huumattiin juhlissa, heräsi ilman toista jalkaansa

6:40

Australialainen Monique Murphy voitti Riossa 2016 sadan metrin vapaauinnin paralympia-hopeaa. Hän kertoo hurjan tarinan siitä, mikä lopulta johti jalan amputointiin.

Videolla Leo-Pekka Tähden EM-kulta.

Murphyn oikeasta jalasta puuttuu suurin osa. Hän oli pudonnut parvekkeelta opiskelijajuhlien aikana, ja tämä oli aiheuttanut amputoinnin. 

– En muista mitään siitä illasta. Olin juhlissa muiden opiskelijoiden kanssa, ja uskon, että minut huumattiin. Sen takia putosin. Tiedän, että minulla on tuuria, että olen elossa. Putoamisen jälkeen makasin viikon koomassa, Murphy kertoo.

– Heräsin sairaalasta, enkä tiennyt missä olin tai mitä oli tapahtunut. Lääkärit kertoivat asian minulle. Jalkani oli katkaistu, Murphy jatkaa.

Murphyn kokema helvetti sai jatkoa, sillä lääkärit huomasivat, että amputointi oli puutteellinen. Australialaisen jalasta piti ottaa vielä lisää pois.

– Koin viikossa kolme operaatiota kolmeen päivään. Olin ihmisraunio sen jälkeen. Kipu oli käsittämätöntä, Murphy sanoo.

– Fysioterapeutti tuli ja sanoi, että minun pitäisi yrittää seistä. Siitä sain itselleni tavoitteen, halusin pystyä seisomaan, jotta voisin halata veljeäni. Hän oli matkustamassa takaisin Lontooseen, mutta oli siirtänyt lentoaan putoamiseni takia, Murphy kertoo.

Ensimmäiseen tavoitteeseen päästyään Murphy löysi uinnin, joka on auttanut häntä fyysisesti ja psyykkisesti. Hän kuitenkin ikävöi toista jalkaansa. 

– Tunnen oloni hyväksi, mutta olen oppinut, ettei ole helppoa olla amputoitu. Se on ihan normaalia, jos on välillä huonoja päiviä. Minulla on fantastinen tuki perheeltäni, joka on ollut mukanani koko matkan, Murphy päättää. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja