Huimaa MM-draamaa! Maalikehikot avittivat Ruotsin välieriin

Ruotsi eteni MM-välieriin maalein 2–1 ja kohtaa Espanjan, joka voitti aiemmin perjantaina Hollannin jatkoajan päätteeksi 2–1. Ruotsi eteni välieriin myös neljä vuotta sitten, mutta hävisi tuolloin Hollannille. Pronssiottelussa Ruotsi kukisti Englannin.

Japani ja Ruotsi kuuluvat naisten MM-kilpailujen vakiomaihin ja ovat menestyneetkin vuosien varrella. Japani voitti maailmanmestaruuden 2011, ja Ruotsi saavutti MM-hopeaa 2003. Maat tarjosivat hienon näytöksen myös Australiassa ja Uudessa-Seelannissa pelattavien MM-kilpailujen puolivälierässä.

Ruotsi aloitti hyvin ja karkasi johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen, kun Amanda Ilestadt laukoi maalinedushässäkästä 1–0-maalin.

Ruotsi sai toisen puoliajan alkupuolella rangaistuspotkun, jonka Filippa Angeldal upotti tarkasti alanurkkaan.

Peli vaikutti selvältä, mutta Japanin loppurynnistys oli hurja. Riko Ueki pääsi yrittämään kavennusta rangaistuspilkulta, mutta laukoi ylärimaan. Paluupallon japanilaiset pukkasivat yli maalin. Lisäkierroksia jännitykseen toi videotarkastus, jossa katsottiin sitä, lähtikö Ruotsin maalivahti Zecira Musovic maaliviivalta ennen Uekin potkua. Pallo putosi ylärimasta kentän puolelle, joten siltä osin tilanne oli selvä.

Japani kolautti maalikehikkoa toisella puoliajalla myös vapaapotkulla, mutta Honoka Hayashin 1–2-kavennus 87. minuutilla jäi Japanin ainoaksi.

Japanin putoamisen myötä varmistui se, että naisten maailmanmestareiden joukkoon saadaan uusi maa. Maailmanmestaruuden voittaneista maista Yhdysvallat, Norja ja Saksa putosivat jatkosta jo aiemmin.