Ruotsi hiljensi kotiyleisön: tyrmäsi Australian näyttävästi MM-pronssiottelussa

Ruotsi hiljensi Canberran kotiyleisön jalkapallon naisten MM-kisoissa, kun se kaatoi pronssiottelussa Australian maalein 2–0 suvereenin esityksen jälkeen. Pronssi on joukkueelle jo historian neljäs.

Kovin odotuksin kotikisoihinsa lähtenyt Australia joutui välierätappionsa jälkeen pettymään myös MM-pronssiottelussa, jossa Ruotsi oli selvästi hallitsevampi joukkue ja vei mitalit ansaitusti.

Taitavammin palloa pitänyt ja syöttöketjuilla hyökkäyksiä rakennellut Ruotsi vyörytti läpi ottelun vaarallisia hyökkäyksiä Australian Mackenzie Arnoldin vartioimalle maalille. 

Ruotsi oli ehtinyt jo saada pallon kertaalleen ylärimaan, kun sille aukesi paikka iskeä avausmaali rangaistuspotkusta. Kärjessä erinomaisen ottelun pelannut Stina Blackstenius kaadettiin rangaistusalueen sisällä, ja erotuomari Cheryl Foster osoitti rangaistuspilkkua.

Fridolina Rolfö pamautti pallon 11 metristä varmuudella oikeaan alakulmaan ottelun 30. peliminuutilla.

Toisella puoliajalla Ruotsille aukesi useita vaarallisia vastahyökkäyksiä, kun Australia yritti tähtipelaajansa Sam Kerrin johdolla hakea tasoitusta. Tunnin kohdalla Ruotsin kapteeni Kosovare Asllani käynnisti kaksi vastaan kaksi -hyökkäyksen pallonriiston jälkeen ja lähetti Blacksteniuksen juoksuun.

Blackstenius ei päässyt ohi australialaispuolustaja Clare Huntista, mutta harhautti tämän ja sai syötettyä takaisin toiseen aaltoon Asllanille. Ruotsalaistähden laukaus suoraan syötöstä helähti näyttävästi oikean tolpan viereen ja jätti Arnoldin voimattomaksi.

Ruotsi juhlii MM-pronssia jo neljättä kertaa naisten jalkapallossa. Maajoukkue on ollut aiemmin hopealla MM-kisoissa vuonna 2003 ja olympialaisissa vuosina 2016 ja 2020.

Australian mitalitili aikuisten MM-tasolla on yhä avaamatta.

Lue myös:

    Uusimmat