Huimaa kuvaa Kalle Rovanperästä – suomalaistähti kaahaa Toyotallaan aivan kameran vierestä!

1:49
Huimaa kuvaa Kalle Rovanperästä – suomalaistähti kaahaa Toyotallaan aivan kameran vierestä!

Rallin MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä haki Keski-Suomesta vauhtia kahden epäonnistuneen osakilpailunsa jälkeen.

MAINOS

Koko MM-rallikausi C Moressa!

Espanjan ralli 20.-23.10.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pääkuvan video: Huimaa kuvaa Kalle Rovanperän testeistä – suomalaistähti kaahaa Toyotallaan aivan kameran vierestä!

Rovanperä valmistautui ensi viikolla ajettavaan Uuden-Seelannin MM-ralliin testaamalla Toyotan Rally1-kilpuria tiimin testialueella. Jyväskylässä majaansa pitävä Toyotan tehdastiimi suoritti ennakkotestinsä kotoisissa maisemissa, sillä kilpureita ei saa testata Euroopan ulkopuolella.

Uudessa-Seelannissa kilpaillaan sorateillä syys-lokakuun vaihteessa.

– Täällä ei tietenkään saada ihan samoja olosuhteita, mutta yritetään miettiä ideoita sinne (Uuteen-Seelantiin). Kreikassa auto oli niin huonossa vauhdissa, että ainakin siitä on pakko parantaa, Rovanperä jutteli MTV Urheilulle.

Rovanperällä on yhä selvä 53 pisteen etumatka MM-sarjassa toisena olevaan Ott Tänakiin, vaikka Toyotan suomalaiskuskin kaksi edellistä kilpailua on mennyt pieleen. Belgiassa Rovanperä keskeytti kertaalleen ulosajoon. Edellisessä osakilpailussa Kreikassa Rovanperä kolhi autoaan siinä määrin, että putosi kauas pistesijoilta.

– Onneksi ajoimme Belgiassa ja Kreikassa hyvät Power Staget ja saimme hyvät pisteet. Se helpottaa seuraavaan kisaan lähtemistä, kun viimeinen kellotettu veto on ollut ihan hyvä ja siitä on jäänyt hyvä fiilis.

– Kreikan jälkeen isoin homma on saada auto vauhtiin. Toki siellä tuli oma virhe, mutta viikonloppu ei näyttänyt muutenkaan hirveän hyvälle, Rovanperä sanoi.

Alla olevalla videolla lisää Kalle Rovanperän ajatuksia Uuden-Seelannin MM-rallin asetelmista. 

4:21
Kalle Rovanperä kärsii Uuden-Seelannin MM-rallin erikoispiirteestä – näin Toyota-tähti valmistautuu haasteeseen.

Uudessa-Seelannissa ajettiin viimeksi rallin MM-sarjan pisteistä kymmenen vuotta sitten. Rovanperälle kilpailu on uusi tuttavuus.

– Hyvillä fiiliksillä lähdemme ajamaan sinne. Nyt pitää vain yrittää nollata nuo pari huonoa kisaa ja saada auto siihen vauhtiin, missä sen kuuluu olla.

Rovanperä on jo hieman tutustunut sorakisaan katsomalla videoita erikoiskokeista. Suomalaistähdelle on tiedossa jälleen irtosoran putsaushommia kilpailun avauspäivänä.

– Kisa on hankala, sillä perjantaina ajetaan yli 60 prosenttia rallista. Taas on pitkä perjantai ja se hankaloittaa viikonloppuamme, Rovanperä summasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja