Huikea ura ohi! Kaksinkertainen olympiavoittaja ja kaksinkertainen maailmanmestari lyö tossut naulaan 44-vuotiaana: ”Kaikki oli sen arvoista”

Brasilialaisiin urheilusankareihin lukeutuva lentopalloilija Serginho lopettaa uransa 44-vuotiaana. Serginho kertoi päätöksestään Globo-lehdelle.

Serginho on rankattu lähes kiistattomasti 2000-luvun parhaaksi liberoksi, ja häntä pidetään laajalti myös yhtenä kaikkien aikojen parhaista liberoista.

Serginho saavutti urallaan huimaa menestystä. Hän voitti Brasilian maajoukkueessa muun muassa kaksi olympiakultaa (2004, 2016), kaksi maailmanmestaruutta (2002, 2006) ja kaksi maailmancupia (2003, 2007). Maailmanliigan hän oli voittamassa Brasilian paidassa peräti seitsemän kertaa.

Henkilökohtaisia palkintoja Serginholle satoi uransa aikana niin paljon, että niiden luettelemiseen saisi varata kokonaisen illan.

Seurajoukkuetasolla Serginho edusti viimeisimmäksi brasilialaista Ribeirão Preto Vôleita.

– Se, että pystyn lopettamaan tänään, on minulle paras asia maailmassa. Että pystyn päättämään urani ja sanomaan, että kaikki oli sen arvoista, Serginho sanoi ja lisäsi itkevänsä ilosta.

Lue myös:

    Uusimmat