Huikea selfie-pöllö yllätti kokeneet päivystäjät yövuorossa – "Harvoin luontokuvaajakaan näkee näin läheltä"

0:36

Tampereen tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjien yövuoro sai muutama viikko sitten erikoisen käänteen, kun yhteen liikennekameraan tallentui kummallinen viuhahdus. 

Liikennepäivystäjät Marko Kolattu ja Jori Hildén viettivät normaalia yövuoroaan seuraten tarkkaan seinää, joka näyttää reaaliajassa liikennekameroiden videota eri puolilta kaupunkia. 

Hieman ennen puolta yötä Hildén huomasi Tampereen Rantatunnelin suulle asennetun valvontakameran ruudulla viuhahduksen. Kolattu kertoo, että he päättivät kääntää kameraa varovasti, jotta he näkisivät, mikä ihme siinä vilahti.

– Pöllöhän se siinä pällisteli omaa kuvaansa. Kamerassa on suojakuori ja linssinsuojus, josta se todennäköisesti näki oman kuvansa. Kun olimme kääntäneet kameran sitä kohti, sen silmät ne vasta levisivätkin pyöreiksi.

"Siinä se katseli omaa kuvaansa"

Kolattu ja Hildén toimivat varovasti, sillä he pelkäsivät säikäyttävänsä pöllön. Sen verran surinaa kamera kääntyessään piti, että pöllö kyllä huomasi miesten toimet.

– Ei se kuitenkaan säikähtänyt. Yhteensä tallennetta pöllöstä on lähes kolme minuuttia, eli siinä se katseli ihan rauhassa omaa kuvaansa ja liikennettä.

Kamerayllätys nauratti kokeneita liikennepäivystäjiä, ja he päättivät ottaa videon talteen ja toimittaa sen viestintäosastolle.

– Otimme siitä itsekin kuvia ja ajattelimme, että tämä olisi kiva näyttää muillekin. Olemme me nähneet useinkin pikkulintuja ja variksia näissä kameroissa, mutta niissä nyt ei ole mitään ihmeellistä, Kolattu kertoo.

– Tällaista pöllöä sen sijaan näkee todella harvoin näinkin läheltä. Olemme miettineet, että harvoin luontokuvaajakaan pääsee näkemään pöllöä näin läheltä, näin monta minuuttia.

Yöpäivystyksessä kameroissa vilahtelee aika ajoin kettuja ja jäniksiä, jotka uskaltautuvat maanteille hiljaisen liikenteen aikana.

– Vaikka ollaan ihan kaupunkialueella, niin yllättävän paljon eläimiä yöllä liikkuu, Kolattu kertoo.

Lisäksi kameroihin tallentuu päivittäin erilaisia ajosuorituksia, joista osa johtaa jatkotoimenpiteisiin.

– Yöaikaan näkyy kyllä kaikenlaisia ihmishaahuilijoitakin, Kolattu sanoo.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja