Mainos

Huikea musiikkiura: 70-vuotiaalla Reiska Laineella on jo 51. vuosi Porissa – "Jazz on vähän kuin jalkapalloa"

2:09

Tänään 70-vuotisjuhliaan juhliva legendaarinen jazz-rumpali Reiska Laine viettää syntymäpäiviään missäpä muualla kuin Pori Jazzeilla. Laine on soittanut vuonna 1966 perustetuilla festivaaleilla joka vuonna.

Laine musisoi syntymäpäivänään ystäviensä kanssa yksityistilaisuudessa jo keskipäivällä, illalla hän pitää syntymäpäivävastaanoton Cafe Jazzissa.

Maailmasta löytyy tuskin toista muusikkoa, joka olisi esiintynyt samoilla festivaaleilla 50 vuotta peräkkäin.

– Varmaan tämä olisi jonkinlainen Guinnesin ennätys, Laine naurahtaa MTV Uutisille Porin jazzkadulla.

– En usko, että kukaan muu missään maailman kolkassa on ollut 51 vuotta samoilla festivaaleilla ja soittanut tuhansien soittajien kanssa.

Reino "Reiska" Laine syntyi Helsingissä vuonna 1946. Vaikka moni Laineen ikätovereista valitsi musiikkilajikseen rockin, Laine viehättäyi jazzista sen yllätyksellisyyden takia.

– Jazz on vähän kuin jalkapallo, jossa voi harjoitella hienoja potkuja ja torjuntoja, mutta sitä ottelua ei voi koskaan harjoitella. Se tekee tästä jännän ja erikoisen. Jokainen kerta ja jokainen keikka on ainutkertainen, koska soolot menevät sen mukaan millainen fiilis sattuu olemaan.

Vaikka Suomessa on paljon lahjakkaita soittajia, jazz ei Laineen mukaan nauti niin suurta arvostusta kuin sen pitäisi.

– Hyviä uusia muusikoita tulee, ja me vanhatkin vielä jaksetaan. Kyllä toivoisin, että tätä jazzia arvostettaisiin edes pikkasen enemmän kuin nyt.

Myös vasemmistoliiton kansanedustajana toiminut Laine aikoo jammailla syntymäpäivävastaanottonsa jälkeen ystävineen aamuneljään saakka.

– Pitää jo käyttää vähän sellaisia apuvälineitä, että ne kapulat pysyvät kädessä, sen verran reumatismi alkaa vaikuttaa. Mutta niin pitkään kuin henki pihisee, soitan rumpuja varmasti, Reiska Laine lupaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.