Mainos

Huijausviesti kalastelee tietoja täydellisellä suomen kielellä – saitko sähköpostia Microsoftilta?

Tietojenkalasteluviesti on naamioitu taidokkaasti Microsoftin lähettämäksi. Kyseessä on kuitenkin huijaus.

Samainen huijausviesti on kiertänyt aiemminkin. Viestissä ilmoitetaan käyttäjän tilin käytön estetyn sekä kehotetaan lähettämään tilitietojaan vastausviestillä palauttaakseen tilinsä takaisin käyttöön.

Otsikko-kentässä on teksti ”VS: SRX1263035658ID - Vahvista tilisi”. Lähettäjä on user@hotmail.com. Viesti on kiertänyt viime päivinä aktiivisesti pommittaen suomalaisten sähköpostilaatikkoja.

”Tilisi käyttö on estetty tilapäisesti

Tietokantamme tilien hallintatoimenpiteen aikana huomasimme, että tiliäsi ei ole vahvistettu. Tekninen valvontamme sulkee kaikki vahvistamattomat tilit, joten estääksesi tilisi sulkeutumisen sinun täytyy klikata ’vastaa’-painiketta vastataksesi tähän viestiin sekä syöttää alla olevat puuttuvat tiedot uudistaaksesi tilisi.”

Vastaanottajia pyydetään täyttämään tietoihin nimensä, Microsoft-tilinsä, salasanan, syntymäpäivän sekä asuinmaan. Mikäli tietoja ei lähetä, viestissä varoitetaan Microsoftin sulkee tilin lopullisesti.

Viesti on kiertänyt aiemminkin suomalaisten Microsoft-käyttäjien keskuudessa. Kyseessä on kuitenkin kalasteluyritys, jolla pyritään saamaan käyttäjiä luovuttamaan tilitietonsa. Huijaukseksi viestin tunnistaa esimerkiksi siitä, että lähettäjä osoite viittaa Hotmail-sähköpostitiliin.

Taitavasti tehty huijausviesti voi kuitenkaan saada erehtymään: viestissä on käytetty samaa kirjaintyyliä kuin mitä Microsoftkin käyttää. Lisäksi viestin kieliasu on lähes täydellistä suomen kieltä.

Mikäli Microsoft olisi oikeasti estänyt tilin käytön, lähettäisi se suojauskoodin käyttäjän puhelimeen käyttäjän yrittäessä tilille kirjautumista. Ilman suojauskoodia tilille ei pääsisi enää kirjautumaan. Lisää ohjeita löytyy Microsoftin tukisivuilta.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.