Mainos

Huijarit ottivat astetta rankemman keinon käyttöön - IL: Edes tekstiviestiin ei voi enää luottaa

Erilaiset huijauskampanjat internetissä ja sähköposteissa ovat olleet puhuttu asia tänä syksynä. Nyt katalat huijarit näyttävät ottaneen käyttöön uuden tavan.

Iltalehti kertoo, että Prisman nimissä on lähetetty tekstiviestejä, joissa luvataan hulppeaa lahjakorttia tavarataloon. Iltalehden lukija kertoo saaneensa puhelimeensa huijausviestin sunnuntai-iltana.

S-ryhmän riskienhallinnan päällikkö Mikko Koskinen kertoo Iltalehdelle, että kyseessä on vastaavanlainen huijaus kuin mitä verkossa on aiemmin esiintynyt.

S-ryhmää piinaavat katalat huijauskampanjat eivät ota laantuakseen – 10 euron televisio osoittautui karvaaksi pettymykseksi

Koskisen mukaan S-ryhmä ei ole vielä saanut palautetta uudesta huijaustavasta. Koskinen arvioi, että verkossa tapahtuneet huijaukset eivät ole tuottaneet riittävää tulosta, joten huijarit ovat siirtyneet nyt kalliimpaan tapaan eli tekstiviestiin.

Brändin tunnettavuus vetää huijareita puoleensa

MTV kertoi marraskuun alussa, että S-ryhmää piinaavat huijauskampanjat eivät ota laantuakseen. Tuolloin Koskinen arvioi, että S-ryhmää piinaavat huijarit ovat ottaneet ketjun kohteeksi suuren brändin tunnettavuuden ja luotettavuuden vuoksi.

– Meillä on kohderyhmää kaikissa ikähaitareissa. Ikävä totuus on kuitenkin se, että verkon tottumattomat käyttäjät ovat ehkä niitä houkuttelevampia kohderyhmiä, jotka eivät ole törmänneet tämän tyyppisiin huijauskampanjoihin aiemmin, Koskinen kertoi tuolloin verkkohuijauksiin liittyvässä MTV:n haastattelussa.

***

7:20

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.