Huijari tuomittiin Hämeen huijausvyyhdissä – valehteli olevansa rikoksia tutkiva poliisi, sai saaliiksi kymmeniä tuhansia euroja

Valepoliisit huijanneet vanhuksilta yli puoli miljoonaa euroa 1:52

Päätekijä ja kaksi muuta miestä harhauttivat uhreja muun muassa luovuttamaan verkkopankkitunnuksia.

Kolme miestä on tuomittu Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa rangaistuksiin niin sanotussa valepoliisivyyhdissä.

Miehet soittelivat uhreille poliisina esiintyen ja harhauttivat heitä luovuttamaan muun muassa verkkopankkitunnuksia. Uhrit asuivat eri puolilla Suomea ja saivat saaliiksi kymmeniätuhansia euroja.

Päätekijä, 28-vuotias mies tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen muun muassa petoksista. 30- ja 21-vuotiaat miehet tuomittiin avunannoista petoksiin.

Teot tapahtuivat vuosina 2016–2017.

Osa huijauksista jäi yrityksiksi

Mies kertoi esimerkiksi olevansa rahanväärennysrikosta tutkiva tai iäkkäisiin ihmisiin kohdistuneita rikoksia tutkiva poliisi. Osa huijauksista jäi yrityksiksi, mutta osa uhreista luovutti esimerkiksi pankkikorttinsa ja pin-koodinsa.

Erään miehen tileiltä mies sai siirrettyä pois yli 50 000 euroa kerrottuaan, että tutkii tähän kohdistuvaa rikosta.

30-vuotias mies tuomittiin avunannosta törkeään petokseen reilun 6 kuukauden vankeuteen ja 21-vuotias mies avunannoista 8 kuukauden ehdolliseen.

Tuomiot tulivat muun muassa siitä, että miehet olivat antaneet pankkitilinsä päätekijän käyttöön tietoisena siitä, että pankkitilille siirretään petosrikoksella hankittuja rahoja.

Tuomio ei ole lainvoimainen, joten siitä voi vielä valittaa hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat