Huh, tässä ovat maailman omituisimmat uskonnolliset rituaalit

Maailmasta löytyy mitä erilaisimpia uskontoja ja uskomuksia. Uskonnon harjoittamiseen liittyy jos jonkinlaisia rituaaleja ja perinteitä, joista esimerkiksi tuhkien syöminen, karhunpentujen kidnappaaminen ja vauvojen heittely lienevät niitä kaikkein kummallisimpia.

Horizontalimage-sivusto listasi maailman 10 omituisinta uskonnollista perinnettä. Olitko kuullut näistä?

1. Sylkeminen

Keniassa ja Tansaniassa asuvalla masai-heimolla on kummallinen tapa tervehtiä uskonnollisten pyhien aikaan – he sylkevät toistensa päälle.

Tämän tervehdyksen ohella heimon miehet myös ottavat vastasyntyneet käsivarsilleen ja sylkevät vauvan päälle kerta toisensa jälkeen. Sylkemisen uskotaan suojaavan vauvaa epäonnelta myöhemmin elämässä.

2. Iyomante-rituaali

Tämä on Japanin pohjoisilla saarilla elävien ainujen uskonnollinen perinne. Ainut teurastavat talviuniaan nukkuvia karhuja ja vievät niiden poikaset, jotka he sitten kasvattavat ominaan. Parin vuoden kuluttua myös poikaset kuristetaan hengiltä. Perinteen takana on uskomus, jonka mukaan karhut ovat keskuudessamme vaeltavia jumalolentoja.

3. Yanomamö-heimon tuhkan syönti

Yanomamö heimo asustaa Brasilian ja Venezuelan viidakoissa. He pysyttelevät modernin elämänmenon ulkopuolella ja pitävät kiinni perinteistään. Yksi sellainen perinne on, että kun perheenjäsen kuolee, ruumis poltetaan ja sen tuhkat syödään.

4. Kuolleiden ruokkiminen

Muinaisilla roomalaisilla oli omituinen tapa illallistaa rakkaidensa ruumiiden kanssa. Kuolleiden elimistöön kiinnitettiin putkia, joita pitkin heille kaadettiin ruokaa, hunajaa ja viiniä.

5. Kuolleiden syöminen

Intialaiset aghorit syövät kuolleita ja harjoittavat siten tavallaan kannibalismia. He hankkivat ruumiita esimerkiksi polttohaudoista.

6. Satere-Mawe-initiaatio

Amazonin sademetsässä elävän Satere-Mawe-heimon nuoret pojat käyvät läpi kivuliaan aikuistumisriitin. Heimon vanhimmat pyytävät poikia työntämään kätensä hansikkaaseen, joka kuhisee kipeästi pistäviä muurahaisia. Poikien on pidettävä muurahaishanskaa kymmenen minuutin ajan ja toistettava rituaali joka vuosi, kunnes heidän perheensä pyytää heitä lopettamaan.

7. Kuolleiden kanssa asuminen

Indonesialainen etninen ryhmä asuu kuolleidensa kanssa. Ruumis kääritään heti kuoleman jälkeen, ja se säilytetään talossa, jossa muutkin asuvat. He uskovat sielun säilyvän ruumiissa kunnes se haudataan.

8. Muharramin sureminen

Husain Ibn Alin kuoleman vuosipäivänä osa shiia-muslimeista lähtee kaduille ruoskien kanssa. Ruoskiin on kiinnitetty veitsiä ja teriä, ja ruoskija lyö aseella itseään. Perinne kuulostaa julmalta mutta on vapaaehtoista, ja se on siirtynyt sukupolvelta toiselle tapana osoittaa surevansa menetettyjä läheisiä.

9. Vauvan heittely

Intian Sholapurissa perheet vievät vauvansa 15 metriä korkean tornin parvekkeelle ja viskaavat sitten sieltä alas. Ihmiset seisovat tornin alapuolella lakanoita pidellen ja nappaavat vauvan turvallisesti kiinni. Tämän uskotaan tuovan lapsille terveyttä ja turvallisuutta.

10. Roikkuvat arkut

Indonesialainen Torajan-heimo noudattaa outoa hautajaisperinnettä: he ripustavat kuolleiden arkut roikkumaan kallioiden kielekkeille. Roikkuvaan arkkuun päätyvät erityisesti heimon arvostetut jäsenet ja kuolleet lapset.

Lähde: Horizontalimage.net

Kuvat: Coloubox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja