Mainos

Huh! Nyt huijataan oikein olan takaa – tällä kertaa Netflixin nimissä erittäin vakuuttavalla viestillä: "Käyttäjätili jäädytetään"

Viime aikoina eri yritysten ja organisaatioiden nimissä on liikkunut erilaisia huijauskampanjoita runsaasti.

Nyt Netflixin nimissä on lähetetty erittäin vakuuttavia sähköposteja, joissa yritetään saada Netflixin asiakkaat "päivittämään" luottokorttitietoja sivulle, jonne huijausviesti ohjaa.

Asiasta varoittaa Iso-Britanniassa toimiva petoksien torjuntaan erikoistunut järjestö Financial Fraud Action UK (FFA UK) Twitterissä.

Lisäksi aiheesta uutisoi Mailguard -lehti. Lehti kertoo, että viestissä väitetään, ettei käyttäjän viimeisin laskutus ole mennyt läpi, jonka vuoksi luottokorttitiedot täytyy päivittää. Ellei käyttäjä noudata ohjeita, seurauksena on Netflix-tunnusten jäädyttäminen.

Sekä itse huijarin lähettämä viesti että verkkosivu ovat hyvin vakuuttavan näköisiä. Lisäksi huijauksen pirullisuutta lisää se, että jokainen lähetetty huijausviesti on yksilöity vastaanottajan nimellä, mikä tekee huijauksesta vielä vakuuttavamman oloisen.

Huijareiden pettymykseksi kaikki käyttäjät eivät kuitenkaan ole saaneet nimellä personoituja viestejä. Uhrin nimen sijaan viestissä on lukenut "Hei #nimi#".

Useita huijauksia 

Erilaisia huijausviestejä on levinnyt viime aikoina sekä Suomessa että ulkomailla runsaasti. Kerroimme vastikään, että S-ryhmää riivaavat huijauskampanjat eivät ota laantuakseen. Viimeisin huijauskampanja on nyt Facebookissa leviävä lupaus 500 euron lahjakortista Prismaan.

Viime viikkoina on myös huijattu myös pankkien nimissä. Suomessa on yritetty huijata esimerkiksi OP-ryhmän ja Danske Bankin nimissä.

Eilen kerroimme petollisesta huijauksesta, joka leviää WhatsAppissa. Toistaiseksi tämä katala kampanja ei ole kuitenkaan rantautunut Suomeen.

Lähteet: Mailguard, Fraud Action

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.