Mainos

Toivottavasti tämä WhatsAppissa leviävä huijaus ei rantaudu Suomeen – Petoksien torjunnan erikoisjärjestö: Älä klikkaa tai jaa kavereille

Ainakaan vielä Iso-Britanniaa riivaava suositussa viestintäsovellus WhatsAppissa kiertävä huijaus ei ole rantautunut Suomeen.

Huijaus on katala, sillä ihmiset ovat saaneet WhatsAppissa viestin henkilöltä, joka on näyttänyt kuuluvan omiin yhteystietoihin, kertoo Netmums -verkkosivusto.

Viestissä on kerrottu vastaanottajan voittaneen lahjakortin tunnettuihin kauppoihin. Viestissä on kuitenkin ovela jippo, sillä viestissä lahjakortti on luvattu eri henkilön nimellä, kuin mikä vastaanottajan on. Tällä yritetään saada vastaanottaja klikkaamaan viestissä olevaa linkkiä.

Huijauksesta varoittaa Iso-Britanniassa toimiva petoksien torjuntaan erikoistunut järjestö Financial Fraud Action UK (FFA UK).

– Älä klikkaa viestissä olevaa linkkiä tai jaa viestiä kavereille, järjestö varoittaa julkaisemassaan twiitissä.

Netmumsin kertoo, että mikäli WhatsApp-käyttäjä erehtyy klikkaamaan linkkiä, ohjataan hänet luovuttamaan henkilökohtaisia tietoja verkkosivulle.

Useita huijauksia viime aikoina

Erilaisia huijausviestejä on levinnyt viime aikoina sekä Suomessa että ulkomailla. Suomessa on yritetty huijata esimerkiksi OP-ryhmän ja Danske Bankin nimissä.

Lisäksi MTV kertoi vastikään, että S-ryhmää riivaavat huijauskampanjat eivät ota laantuakseen. Viimeisin huijauskampanja on nyt Facebookissa leviävä lupaus 500 euron lahjakortista Prismaan.

*** 

1:19

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.