Mainos

TS: OP-ryhmän nimissä huijataan aivan uudenlaisella viestillä – älä narahda tähän "salaiseen koodiin"

OP-ryhmän nimissä levisi viikonloppuna huijausviestejä. Taloussanomien mukaan tämänkaltainen kalasteluviesti on OP-ryhmällekin uusi tuttavuus.

Lehden mukaan ihmisten sähköposteihin kilahtanut OP-ryhmän logolla varustettu viesti alkoi sanoilla "Verkkotilisi salainen koodi syötetään väärin kolme kertaa". Viestin oli lähettänyt "OP-ryhma". 

– Meille on tullut tänään tietoon, että OP:n asiakkaiden tunnuksia kalastellaan kahdella vähän erityyppisellä viestillä. Ensimmäisessä kerrotaan juuri tähän tapaan, että verkkotilin ”salainen koodi” on syötetty väärin ja pyydetään tekemään käyttöoikeuksien palautus linkin kautta. Toisessa sähköpostiviestissä kerrotaan kirjautumisyrityksestä uudelta laitteelta ja pyydetään vahvistamaan henkilöllisyys linkkiä vahvistamalla, kertoo OP:n turvallisuusryhmän tiimipäällikkö Aino Arvela-Kymenvirta Taloussanomille lehden haastattelussa.

Taloussanomien mukaan viestissä on kehotettu vastaanottajaa klikkaamaan viestin ohessa ollutta linkkiä. OP:lta muistutetaan, ettei huijausviesteissä olevia linkkejä saa missään tapauksessa avata.

Useita huijauksia viime aikoina

Erilaisia huijausviestejä eri organisaatioiden nimissä on levinnyt viime aikoina paljon. Esimerkiksi viime viikolla Danske Bankin nimissä levisi vakava huijaus.

Lisäksi MTV kertoi viime viikonloppuna, että S-ryhmää riivaavat huijauskampanjat eivät ota laantuakseen. Viimeisin huijauskampanja on nyt Facebookissa leviävä lupaus 500 euron lahjakortista Prismaan.

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.