Huh, mitä seksipommeja! Kaikki Oscar-gaalan tyylit suunnittelijoineen

Taantumaa ei muisteltu, kun Hollywoodin kaunottaret astelivat punaiselle matolle huikeissa designer-asuissaan ja satojentuhansien eurojen arvoisissa koruissaan.

Ehdottomana trendinä puvuissa oli havaittavissa olkaimettomuus sekä rinnat, jotka pursusivat jokaisesta puvusta tavalla tai toisella esiin.

Illan suosituin väri oli musta, mutta myös keväiset punaisen sävyt ja trendikäs metallinhohtoisuus näkyi puvuissa vahvasti.

Laulaja Beyonce Knowles nähtiin House of Deronin puvussa, merkin pääsuunnittelija on Beyonce yhdessä äitinsä kanssa. Sormukset ovat Lorraine Schwartzilta.

Näyttelijä Angelina Jolien musta, isolla halkiolla varustettu asu oli Elie Saabin. Huomaa ihanat smaragdinvihreät 115 karaatin Lorraine Schwartzin korvakorut ja 65 karaatin sormus piristeruiskeena asulle. Kengät Ferragamo, laukku Lana Marks.

Painija-elokuvan näyttelijä Marisa Tomein huikealla tavalla drapeerattu hopeinen asu oli Versace Atelierin. Vintagekorut olivat Van Cleef & Arpelsin: rannekoru oli vuodelta 1941, sormus vuodelta 1960 ja korvakortu vuodelta 1973.

Gaalassa laulanut High School Musical -tähti Vanessa Hudgens säteili Marchesan mustavalkoisessa puvussa. Kengät oli Jimmy Choon ja korut Cathy Watermanin.

- Tunnen itseni aivan Audrey Hepburniksi, neito kikatti punaisella matolla.

Huippumalli Heidi Klum oli punaisen maton väriläiskä Roland Mouretin uskomattomassa puvussa. 800 000 euron arvoiset korut olivat Lorreine Schwatzin.

Parhaasta naispääosasta ehdolla ollut Anne Hathaway loisti Armani Prive -malliston metallinhohteisessa vartaloa nuolevassa asussa. Tuhansilla Swarovskin kristalleilla koristeltu puku täydentyi Cartierin koruilla: pelkästään korujen arvo Annen yllä oli miltei miljoona euroa!

Näyttelijä Kate Winslet luotti asussaan ja asusteissaan Yves Saint Laurentiin (suunnittelija Stefano Pilati), tyylissä mukana Fred Leightonin korut.

Sivuosa-Oscarilla palkittu Penelope Cruz säihkyi Pierre Balmainin laahuksella varustetussa 60 vuotta vanhassa vintage-puvussa ja Chopardin koruissa. Kaulakoru oli 69-karaattinen ja kokonaisuudessaan Penelopen kantamien korujen arvo oli liki kolme miljoonaa euroa.

Epäilys-elokuvan sivuosastaan ehdolla ollut Amy Adams oli sonnustautunut Carolina Herreran silkkisatiiniasuun. Iso kaulakoru oli Fred Leightonilta: korussa on 630 karaattia erilaisia jalokiviä (mm. safiireja ja rubiineja) ja 39 karaattia timantteja.

Slummien miljonääri -elokuvan Freida Pinto nähtiin sari-tyylisessä John Gallianon puvussa. Tyylissä oli mukana 150 vuotta vanha intialainen sormus ja Judith Leiber laukku.

MTV3:n Hannah Montana -tv-sarjan tähti Miley Cyrus loisti gaalassa Zuhair Muradin huikeassa iltapuvussa. Neito itse valitteli että puku painaa "ainakin 50 kiloa." Kengät olivat BCBG:n, korut Neil Lanen ja iltalaukku Mary Nortonilta.

Laulaja Alicia Keys hurmasi valokuvaajat pinkillä Armani Priven sifonkipuvullaan.

Palkinnonjakajana toiminut Sinkkuelämää-tähti Sarah Jessica Parker kuvaili pukunsa väriä "häivähdykseksi minttua, ehkä enemmänkin merisumun väriseksi". Asu oli Diorin Haute Couture -mallistoa.

Näyttelijä Jessica Bielin erikoinen valkoinen iltapuku oli Pradalta.

Näyttelijä Mickey Rourken asu poikkesi muiden miesten smokkilinjasta. Miehellä oli kaulassaan viime viikolla kuolleen chihuahua-koiransa kuva.

Vuoden 2008 parhaasta pääosasta palkittu Marion Cotillard loisti Diorin Haute Couture -puvussa.

Palkinnonjakajana toiminut Natalie Portmanin nähtiin hurmaavan pinkissä Rodarten mekossa. Kengät olivat Stella McCartneyn ja laukkuna oli Rialto-merkin vintageclutch.

Painija-elokuvan Evan Rachel Wood nähtiin luunvalkoisessa Elie Saabin puvussa. Korut olivat Neil Lane -liikkeestä.

Mamma Mia -elokuvan tähti Amanda Seyfried myös esiintyi gaalassa. Blondin tomaatinpunainen puku oli Valentinolta, kengät Jimmy Choolta ja korut Fred Leghtonilta.

Näyttelijä Diane Lanen musta iltapuku oli Dolce & Gabbanan mallistosta.

Meryl Streepin harmaa asu oli Alberta Ferrettin suunnittelema.

Lue myös:

Kaikki Oscar-voittajat

Mannerheim-elokuvan maskeeraajalle Oscar-palkinto

Lahjakassit Oscareiden jakajille: Arvo 35 000 euroa!

Heath Ledgerin isä: Mahdollinen Oscar-palkinto menee tyttärelle

MTV3.fi:n kriitikko: Benjamin Buttonin elämä ei ole uskomaton

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat