Nokian Renkaiden tappio syveni – tulos kärsi lakoista ja huthien iskuista

Rengasyhtiö Nokian Renkaiden liiketappio syveni tammi-maaliskuussa verrattuna viime vuoteen. 

Liiketappiota kertyi 26,2 miljoonaa euroa, kun vuosi sitten tappio oli 18,8 miljoonaa. Liikevaihto koheni vertailukelpoisilla valuutoilla laskettuna 1,4 prosenttia 236,6 miljoonaan euroon.

Alkuvuoden tulosta rasitti Punaisenmeren kriisi, kun huthikapinallisten iskut haittasivat rahtiliikennettä. Suomessa haittaa aiheuttivat ay-liikkeen laajat lakot. 

Vastoinkäymiset johtivat tuotannon menetyksiin, toimitusten viivästymisiin sekä logistiikkakustannusten nousuun.

Kansainvälisen merenkulkujärjestön pääsihteeri Arsenio Dominguez kertoo Punaisenmeren tilanteesta 2:05
Katso myös helmikuulta: Kansainvälisen merenkulkujärjestön pääsihteeri kertoi Punaisenmeren tilanteesta MTV Uutisille

Taustalla lakot ja Punaisenmeren kriisi 

Toimitusjohtaja Jukka Moisio kertoo tiedotteessa, että lakot ja Punaisenmeren kriisi painoivat käyttökatetta noin 20 miljoonaa euroa.

– Lakkojen takia helmi–huhtikuussa menetimme yhteensä noin kolmen viikon tuotannon henkilöautonrenkaissa ja yhden viikon tuotannon raskaissa renkaissa, Moisio sanoo.

Samalla alhainen kuluttajaluottamus ja taloudellinen epävarmuus ovat painaneet auto- ja rengasmarkkinoita vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Moision mukaan vuoden loppupuoli näyttää lupaavammalta renkaiden myynnin kasvaessa.

– Liiketoiminnan kausiluonteisuuden vuoksi myynnin kasvun ja segmentit yhteensä liikevoiton odotetaan syntyvän jälkimmäisellä vuosipuoliskolla, hän sanoi.

Nokian Renkaiden hallitus etsii yhtiölle parhaillaan uutta toimitusjohtajaa. Moisio ilmoitti maaliskuussa jäävänsä tämän vuoden aikana eläkkeelle.

 

Lue myös:

    Uusimmat