Mainos

HTC 10 on sittenkin hieman vesisuojattu

HTC paljasti tällä viikolla uuden ja monilta osin varsin vakuuttavan älypuhelimen. HTC 10:n julkistustilaisuudessa ei erityisesti mainittu laitteen vedenpitävyyttä tai IP-luokitusta, mutta tämä ei onneksi tarkoita, että laite olisi täysin suojaamaton.

HTC:n viestintäjohtaja Jeff Gordon kertoi kysyttäessä Twitterissä, että HTC 10:llä on IP53-luokitus. Uutuuspuhelin ei siis yllä esimerkiksi Galaxy S7:n nauttimaan IP68-luokitukseen, mutta toisaalta HTC-lippulaiva ohittaa LG G5:n, jolla ei ole minkäänlaista mainittavaa IP-luokitusta.

G5:n tapauksessa luokituksen puute on ymmärrettävä seuraus laitteen avattavasta luonteesta. Gordonin mukaan HTC 10:ssä päädyttiin IP53:een ”parhaan mahdollisen metallidesignin saavuttamiseksi”.

Mutta mitä IP53 käytännössä tarkoittaa. Luokituksen enismmäinen numero kertoo, kuinka tiivis laite on kiinteiden aineiden kannalta. Tasolla 5 laite on pölysuojattu. HTC 10 ei siis ole täysin pölytiivis, mutta mahdollisesti sisään kulkeutuvien määrien ei pitäisi häiritä laitteen toimintaa.

IP-merkinnän jälkimmäinen numero kertoo nesteiden vastaisesta suojauksesta. Tasolla 3 laite on suojattu roiskevedeltä, joka saapuu enintään 60 asteen kulmassa pystysuorasta katsoen. Suuria loiskahduksia HTC 10 ei siis kestä, mutta pienten roiskeiden tai vaikkapa kylpyhuoneen ilmankosteuden ei pitäisi olla ongelma.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.