HSL-sovelluksessa on häiriö ja osaa lipuista ei toimiteta – myöskään asiakkaiden ostamat kausiliput eivät välttämättä näy: "Tarkastajat käyttävät harkintaa ja ottavat häiriön huomioon"

HSL-sovelluksen toiminnassa on ollut iltapäivän aikana ongelmia, kertoo Helsingin seudun liikenne tiedotteessa. Sovelluksen lippuosio ei ole toiminut normaalisti, ja osa lipuista on jäänyt toimittamatta asiakkaille.

Vika alkoi iltapäivällä yhden aikoihin, ja sitä selvitettiin vielä alkuillasta.

HSL kehottaa matkustajia käyttämään mahdollisuuksien mukaan muita lipunostokanavia, kuten lippuautomaatteja tai myyntipisteistä saatavia lippuja. Lippuja myydään muun muassa R-kioskeilla. Linja-autoissa myös kuljettajat myyvät lippuja. HSL-korttien kerrotaan toimivan normaalisti.

HSL:n sivuilla kommentoijat olivat huolissaan tarkastusmaksuista häiriön aikana.

– Tarkastajille, konduktööreille ja bussinkuljettajille on kerrottu häiriöstä. He käyttävät näissä tilanteissa harkintaa ja ottavat huomioon häiriön toiminnassaan. Mahdollisiin tarkastusmaksuihin on myös mahdollista hakea niin halutessaan oikaisua, kommentoijalle vastataan HSL:n sivuilla.

Myös kausilippujen kanssa ongelmia

Myöskään asiakkaiden ostamat kausiliput eivät välttämättä näy sovelluksessa häiriön aikana. Lipun pitäisi näkyä taas normaalisti, kun sovellus saadaan jälleen toimintaan.

Jos asiakas ei ole voinut häiriön vuoksi käyttää sovelluksessa olevaa voimassaolevaa kausilippua, hänelle hyvitetään kertalippu, jonka hän on joutunut ostamaan.

Saadakseen hyvityksen asiakkaan tulee asioida HSL:n palvelupisteellä Rautatientorilla, Itäkeskuksessa tai Itä-Pasilassa. Palvelupisteelle tulee ottaa mukaan puhelin, jossa on sovellus ja kausilippu sekä häiriön vuoksi ostettu kertalippu, jonka haluaa hyvitettävän.

Virheellisesti veloitettujen ja korttimaksettujen lippujen katevaraukset joita ei ole saatu toimitettua purkautuvat HSL:n mukaan kahden tunnin kuluttua. Jos toimittamaton lippu on maksettu mobiilimaksulla kerrotaan hyvityksen tapahtuvan noin 2–3 päivän kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat