Mainos

HS: Yhä useampi nainen ryhtyy äidiksi yksin

Suomessa lapsen saa hoitojen avulla vuosittain noin 150-160 sinkkuäitiä, kertoo Helsingin Sanomat. Tiedot ovat peräisin Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tilastoista.

Yksin lapsen hankkivien naisten määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa.

Tämän lisäksi yksityiset lapsettomuusklinikat auttavat sekä pariskuntia että yksin lasta yrittäviä naisia saaman lapsen.

Lapsettomuusklinikat Dextra ja Fertinova arvioivat, että heidän asiakkaistaan viides- tai kuudesosa on ”itsellisiä” naisia. Asiantuntijoiden mukaan ilman puolisoa lasta yrittävien määrä on kasvamaan päin.

– On selvä ilmiö, ettei lasta haluta hankkia enää vain baari- tai muumimukimenetelmällä, tuttavien järjestelyillä tai käymällä lomareissulla etelässä sopivaan aikaan. Kasvu johtuu siitä, että osa naisista haluaa entistä määrätietoisemmin hankkia lapsen yksin turvallisesti”, THL:n tutkimusprofessori Mika Gissler arvioi Helsingin Sanomille.

Kaikkiaan lapsen synnytti viime vuonna 4 661 naista, jotka eivät olleet lapsen syntymähetkellä parisuhteessa. Se on noin kahdeksan prosenttia kaikista synnyttäneistä äideistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.