Mainos

HS: Näistä parkkisakoista valitetaan eniten – suurin osa valituksista hylätään

Pysäköintilaitteet, pysäköintiliput ja alueellinen pysäköintikielto kirvoittavat helsinkiläisiltä eniten oikaisupyyntöjä ja asiakaspalautetta, Helsingin Sanomat uutisoi.

Helsinkiläiset maksavat parkkisakot yleensä tunnollisesti Helsingin kaupungin rakennusviraston tuoreiden tilastojen mukaan.

Oikaisuvaatimuksia tehdään kuitenkin sen jälkeen, kun pysäköinninvalvoja on kirjoittanut sakot pysäköintilaitteen tai –lipun käyttämättä jättämisestä, Helsingin Sanomat kirjoittaa.

Lehden mukaan kyseisiä sakkoja on annettu tämän vuoden tammi-kesäkuussa Helsingissä 14 800 kappaletta, ja niistä on valitettu 786 kertaa. Toiseksi eniten valituksia, eli 785 kertaa, on tehty pysäköintikieltoalue-merkin noudattamatta jättämisestä.

Eniten oikaisupyyntöjä selvityksen mukaan tulee sakosta, joka on määrätty yksityisalueelle pysäköinnistä. Näistä tapauksista on annettu tämän vuoden kesäkuuhun mennessä 10 112 pysäköintivirhemaksua, ja niistä on valitettu 670 kertaa.

Helsingin Sanomien haastatteleman rakennusviraston lakimiehen Jussi Puution mukaan suurimpia kunnallisen pysäköinninvalvonnan piirissä olevia yksityisiä alueita ovat Helsingin sataman sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueet.

Puution mukaan oikaisuvaatimuksista hylätään noin 62 prosenttia.

– Vuonna 2015 oikaisuvaatimuksista on hyväksytty noin 21 prosenttia ja muutettu huomautukseksi 17 prosenttia. Usein taustalla on se, että esitetään yksityisalueen lupa tai maksu on maksettu tavalla, jota tarkastuksessa ei voitu havaita.

Asiakaspalautetta rakennusviraston asiakaspalveluun tulee eniten alueelliseen pysäköintikieltoon liittyen, Puutio kertoo.

---

1:23

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.