Mainos

HS:n puoluekannatusmittauksessa värinää: Perussuomalaiset loikkasi yli 10 prosentin

Helsingin Sanomien julkaisema puolueiden kuntavaalikannatusmittaus näyttää selkeitä muutoksia, jotka ovat tapahtuneet vain muutamien viikkojen sisällä.

HS:n tiistaina julkaistussa mittauksessa perussuomalaiset saa 10,7 prosentin kannatuksen, kun kaksi ja puoli viikkoa sitten kannatuslukema oli 9,4.

1,3 prosenttiyksikön muutos kielii kannatuksen kasvusta aivan kuntavaalien kynnyksellä - virhemarginaalikin huomioiden.

Toki tuoreella kannatuslukemallakin perussuomalaiset on vielä jäljessä vuoden 2012 kuntavaalien tuloksesta, joka oli 12,3 prosenttia.

Toinen suurehko muutos on vasemmistoliiton kannatuksen hupeneminen. Pudotusta on vajaassa kolmessa viikossa tullut prosenttiyksikön verran: 9,1 prosentista 8,1:een.

Vihreiden nousutrendi saa HS-gallupilta tukea. Nyt mittaus näyttää lukemaa 11,9 prosenttia, kun edellisessä tulos oli 11,4. Muutos kuitenkin mahtuu virhemarginaaliin.

Virhemarginaalin sisälle mahtuvat myös muutokset kolmen suurimman puolueen kannatuksissa. Nyt julkaistussa kokoomus on noussut suurimmaksi ohi Sdp:n 19,7 prosentilla. Edellisessä mittauksessa kokoomus sai 19,0 prosenttia.

Sdp:lle mittaus näyttää nyt 19,3 prosentin kannatusta, pudotusta edelliseen 0,6 prosenttiyksikköä.

Kolmesta suuresta puolueesta keskustalla pudotus on kahden mittauksen välillä tuntuvin, 19,6:sta 18,9:ään.

Kantar TNS Oy:n Helsingin Sanomille tekemän mielipidemittauksen virhemarginaali on suurimmilla puolueilla 2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.