HS: Ossi kutsuu itseään ideologisesti työttömäksi – kerää työttömyystuet ja pitää huolta, ettei saa työpaikkaa

Helsinkiläinen Ossi Nyman, 39, kertoo Helsingin Sanomissa olevansa niin sanotusti ”ideologisesti työtön”. Esikoiskirjailija on ollut vuosia työttömänä ja nähnyt vaivaakin pitääkseen itsensä poissa itselleen epämieluisista töistä.

Syyskuun alussa julkaistun Röyhkeys-kirjan tarina kertoo miehestä, joka välttelee töitä, ja kirjailija myöntääkin teoksen tapahtumien kumpuavan omasta elämästään.

– Huomasin, että näillä arvosanoilla ei lukioon ja sitä kautta kunnon töihin pääse. Siihen aikaan ammattikoulua pidettiin lähinnä vitsinä. Oli selvää, että sieltä mennään suoraan työttömyyskortistoon, hän kertoo lehden haastattelussa.

Käytännössä Ossi on ollut työttömänä koko elämänsä, poislukien muutamat työharjoittelujaksot ja keikkahommat. Ossi ei halua tehdä töitä, jotka tuntuvat vastenmielisille tai turhille. Tällaisiin töihin hän laskee muun muassa ”muoviroskan” kauppaamisen kaupassa. 

Töiden välttely on kuitenkin onnistunut suhteellisen hyvin: kun tuo ilmi vastentahtoisuutensa pakollisissa työhaastatteluissa, ei vahingossakaan päädy töihin, Nyman toteaa artikkelissa.

Työttömäksi jäänyt Mirja kokeili yrittämistä - pyörittää nyt miljoonabisnestä 2:11

Juttua lyhennetty 13.10. klo 12.15. 

Lue myös:

    Uusimmat