Mainos

HS: Las Vegasin joukkomurhaajan käyttämät "pomppuperät" sallittuja Suomessa

Yhdysvalloissa Las Vegasin joukkomurhaajan käyttämät bump stock -lisäosat ovat sallittuja Suomessa, kertoo Helsingin Sanomat.

Bumb stock -lisäosia eli sarjatulilisäosia voi ostaa vapaasti, eikä niiden hankkimiseen tarvita mitää lupia.

Puoliautomaattiaseessa jokaista laukausta varten tarvitsee painaa kerran liipaisimisesta, kun taas bump stock -lisäosien avulla itselataavan puoliautomaattiaseen tulinopeutta voi muuttaa niin, että se vastaa sarjatulta ampuvaa automaattiasetta. 

Kansanomaisesti ilmaistuna "pomppuperät" eivät ole EU:n asedirektiivin eivätkä Suomen aselain mukaan luvanvaraisia aseenosia. Lain mukaan lupa vaaditaan vain aseen piippuun, patruunapesään, sulkulaitteeseen ja sen runkoon, sulkukappaleeseen ja aseen runkoon. Myös äänenvaimentimet vaativat luvan, jos omistajalla ei ole entuudestaan aselupaa. 

Aseiden kahvat, tähtäimet ja laukaisukoneistot eivät sen sijaan tarvitse lupaa. Lupaa eivät tarvitse myöskään tukit ja perät, elleivät ne ole samalla myös aseen runko. 

Poliisihallituksen asehallintopäällikkö Mika Lehtonen sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että pomppuperä ei ole valvonnan alainen komponentti. Hänen mukaansa on hyvin todennäköistä, että pomppuperiä on päätynyt myös Suomeen. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.