Mainos

HS: Keski-ikäiset miehet kommentoivat tytön ulkonäköä – äiti hermostui: ”Onko naisen keho teille miehille vapaata riistaa?”

Nuoren tytön äiti läksyttää Helsingin Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessa kolmea keski-ikäistä miestä, jotka päättivät kommentoida tyttären ulkonäköä julkisella paikalla.

Nimimerkillä ”Sen nuoren naisen äiti” kirjoittaa, että hänen alaikäinen tyttärensä sai osakseen asiattomia kommentteja ulkonäöstään kolmelta tuntemattomalta mieheltä. Tyttö odotti junaa Helsingin Pohjois-Haagan asemalla viime maanantaina, kun tupakalla olleet kolme miestä kommentoivat nuoren tytön vartalon muotoja kovaan ääneen.

Äidin kirjoituksen mukaan keski-ikäiset miehet kommentoivat äänekkäästi, miten heidän mielestään tytöllä oli hyvät rinnat, mutta liian iso takapuoli.

– Mikä mielestänne antoi teille kolmelle aikuiselle miehelle oikeutuksen arvostella tämän alaikäisen nuoren naisen kehoa kovaan ääneen? äiti kirjoittaa.

– Kävikö teillä yhtään mielessä, että tuo nuori nainen on ehkä kamppaillut koulukiusaamisen kohteena koko pienen ikänsä ja opetellut hyväksymään itsensä?

Äiti kertoo tyttärensä soittaneen hänelle tapahtuneen jälkeen hämmentyneenä. Kirjoituksessaan äiti kertoo tyttärensä olleen ”koko pienen ikänsä” koulukiusattu ja käyneen psykologin vastaanotolla lukuisia kertoja.

– Kävikö teillä yhtään mielessä, että ehkä tuo nuori nainen on kiusaamisen ja huonon itsetunnon takia pyöritellyt itsetuhoisia ajatuksia mielessään, ja että te sanoillanne ja irvailuillanne panitte nyt ehkä juuri pisteen sen viimeisen i:n päälle? äiti kirjoittaa.

Äiti kirjoittaa myös tyttärensä vasta hiljattain oppinen hyväksymään itsensä ja kehonsa.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.