Mainos

HS: Joka kymmenes pörssiyhtiö pyörii ilman naista hallituksessa

Helsingin pörssissä olevista yhtiöistä joka kymmenennen hallituksessa on vain miesjäseniä, vaikka tasa-arvo on kasvanut selvästi vuodesta 2010. Asiasta kertoo Helsingin Sanomien selvitys.

Helsingin pörssin 127 yhtiöstä 13 on sellaisia, joiden hallituksessa ei istu yhtäkään naisjäsentä. Vuonna 2010 joka neljännessä hallituksessa oli vain miesjäseniä, ja vuonna 2008 sama tilanne oli peräti puolessa yhtiöistä.

Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituksissa on siis noussut 50 prosenttia vuodesta 2010.

Helsingin Sanomien mukaan pelkin miesvoimin pyörivät hallitukset ovat yhtiöissä, joiden markkina-arvo on pieni.

Yhdessäkään pörssiyhtiön hallituksessa ei silti ole naisenemmistöä, vaikka Aspocomp Group, Oriola-KD, Telia ja Tikkurila pääsevät lähelle naisten ja miesten samalla määrällä.

Nainen puheenjohtajana tai toimitusjohtajana harvinaista

Nainen hallituksen puheenjohtajana on edelleen harvinaista. Nykyisin kaikista pörssiyhtiöistä vain kuudessa prosentissa eli kahdeksassa yhtiössä on nainen puheenjohtajana. Isoista yhtiöistä nainen hallituksen johdossa on vain Teliassa (ennen Telia-Sonera) ja Fortumissa.

Hallituspaikkojen lisäksi naiset ovat yleistyneet yhtiöiden toimitusjohtajien paikoilla. Vuonna 2010 vain kahdella pörssiyhtiöllä oli naistoimitusjohtaja, kun tänä vuonna heitä on jo viisi lisää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.