Mainos

Naisten määrän uskotaan nousevan pörssiyhtiöiden hallituksissa

Keskuskauppakamari odottaa yhä useamman naisen nousevan pörssiyhtiöiden hallituksiin keväällä, kun uusista kokoonpanoista päätetään. 

Keskuskauppakamarin mukaan hallitusjäsenistä vaihtuu vuosittain 15-20 prosenttia. 

– Jos edellisvuosien tilastojen mukainen kehitys jatkuu, nimittävät pörssiyhtiöt uusia hallituksen jäseniä enenevässä määrin sopivien naiskandidaattien keskuudesta, Keskuskauppakamarin lakimies Antti Turunen sanoo tiedotteessa. 

Naisten osuus pörssiyhtiöiden hallituspaikoista on noussut viime vuosina. Kaikista pörssiyhtiöiden hallitusjäsenistä naisia oli viime vuonna 25 prosenttia, ja uusista hallitusnimityksistä pörssiyhtiöissä 35 prosenttia meni naisille. Suurissa pörssiyhtiöissä molemmat osuudet olivat suuremmat. 

Turusen mukaan kehitys näkyy myös muualla ylimmässä johdossa, kun kuudella suomalaisella pörssiyhtiöllä on nainen toimitusjohtajana ja lisäksi yhdessä yhtiössä nainen on nimitetty väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. 

– Koskaan aiemmin ei suomalaisissa pörssiyhtiöissä ole ollut samanaikaisesti yhtä monta naista toimitusjohtajana. Vielä muutama vuosi sitten vain yhdessä pörssiyhtiössä oli toimitusjohtajana nainen. 

Naisten osuus suomalaisten pörssiyhtiöiden hallituspaikoista on suuri kansainvälisesti. Keskuskauppakamarin mukaan 12 pörssiyhtiössä ei kuitenkaan ole yhtäkään naista hallituksessa, vaikka kummankin sukupuolen edustusta edellyttävä hallinnointikoodin suositus on ollut voimassa vuodesta 2010.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja