Mainos

Jari Sillanpäälle syyte huumausainerikoksesta

16:03

Viihdetaiteilija Jari Sillanpäätä vastaan on nostettu syyte kahdesta huumausainerikoksesta. Helsingin käräjäoikeudesta vahvistettiin STT:lle, että syyte on nostettu tänään. Sillanpään syytteestä kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Katso videolta, kuinka Jari Sillanpää avautui huumeidenkäytöstään Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa maaliskuussa.

Jutussa on syytettynä 11 muutakin henkilöä. Yhden heistä epäillään tuoneen aineet maahan ja muiden ostaneen huumeita maahantuojalta omaan käyttöön. Epäiltyä maahantuojaa syytetään muun muassa törkeistä huumausainerikoksista. Epäiltyjä ostajia yhtä lukuun ottamatta syytetään perusmuotoisista huumausainerikoksista.

Syytteen tarkempi sisältö tulee julki vasta myöhemmin, kun sen käsittely alkaa käräjäoikeudessa. Epäillyn rikoksen tekoaika on maaliskuussa. Tuolloin Sillanpää jäi mediatietojen mukaan kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä mukanaan pieni määrä metamfetamiinia.

Sillanpää kirjoitti maaliskuun lopussa Facebookissa, että hän on esitutkinnassa myöntänyt hankkineensa metamfetamiinia omaan käyttöön ja juhlissa tarjottavaksi. Huumetta oli hankittu päivityksen mukaan satunnaisesti pieniä eriä vuosina 2014–2017, yhteensä noin 110 grammaa.

Tuomittiin tammikuussa yli 20 000 euron sakkoihin

Sillanpää on tuomittu aiemminkin huumeisiin liittyen. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään tammikuussa 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpään tuloilla sakkosumma on lähes 24 000 euroa.

Oikeus totesi, että Sillanpää käytti metamfetamiinia ja ajoi huumeen vaikutuksen alaisena Helsingin keskustassa viime syyskuussa. Tuoreimman epäilyn tultua ilmi Sillanpää kertoi Enbuske, Veitola & Salminen -lähetyksessä maaliskuun lopussa olevansa narkomaani ja olleensa alkoholisti. 

Sillanpää on huumepaljastusten jälkeen kertonut myös elämänmuutoksestaan ja kuntokuuristaan. Sillanpään kesäkiertueen on määrä alkaa perjantaina. Taiteilija esiintyy keikkakalenterinsa mukaan parissakymmenessä tapahtumassa eri puolella Suomea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.