Jari Sillanpää saapui hymyillen oikeuteen – "En enää käytä, päihdekatkaisulle ei ole tarvetta"

Jari Sillanpää saapui oikeudenkäyntiinsä avoimin mielin 2:44

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää saapui tänään oikeuteen vastaamaan kahteen huumausainerikossyytteeseen, joita käsitellään yhdeksältä alkavassa Helsingin käräjäoikeuden istunnossa.

Jari Sillanpää saapui tänään oikeustalolle pari minuuttia ennen oikeudenkäynnin alkamista asianajajansa Riitta Leppiniemen kanssa. Hymyilevä ja siististi puketunut laulaja saapui käräjäoikeuteen vastaamaan kahteen huumesyytteeseen.

Kuvaajat ja toimittajat odottivat Sillanpäätä aulassa, johon hän totesi "tämän olevan kuin Hollywoodissa".

Sillanpäätä vastaan nostettiin kesäkuussa syyte kahdesta huumausainerikoksesta.

Sillanpään epäillään ostaneen maahantuojalta huumeita omaan käyttöön. Hän on myöntänyt käyttäneensä ja hankkineensa metamfetamiinia myös juhlissa tarjottavaksi useiden vuosien aikana.

"Perinteiseen päihdekatkaisuun ei tarvetta"

Hieman yhdeksän jälkeen alkaneessa oikeudenistunnossa on paikalla paljon median edustajia, joille Sillanpää totesi ennen oikeudenkäynnin alkua aikovansa ottaa tämänkin kokemuksen vastaan avoimin mielin ja hoitaa itseään nyt kaikin keinoin.

–  Tämä on nyt yksi etappi, ja se pitää mennä läpi. Hoidan itseäni nyt kaikin keinoin, otan apua sieltä mistä sitä saan. Perinteiseen päihdekatkaisuun ei ole tarvetta, koska en käytä, Sillanpää sanoi medialle.

Sillanpää kertoi nauttineensa kesästä ja keikkailusta ja ottavansa oikeuskäsittelyn vastaan kokemuksena.

–  Pikkasen jännittää, mutta avoimin mielin otan tämänkin kokemuksen vastaan. Tämähän on jo tavallaan läpi menty asia, Sillanpää sanoi.

Hän kertoi myös, että häntä ei aiota kuulla tänään oikeudessa.

Sillanpään asianajaja oli vaihtunut aiemmin kerrotusta tunnettuun asianajajaan Riitta Leppiniemeen, joka on toiminut esimerkiksi Helsingin huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion asianajajana.

Paikalla myös muita syytettyjä

Sillanpään lisäksi jutussa on syytteessä 11:tä muutakin henkilöä, joista yhtä epäillään huumeiden maahantuonnista ja muita Sillanpään tavoin ostamisesta. Useat syytetyistä olivat vetäneet hupun päänsä peitoksi oikeuskäsittelyn aluksi, kun kuvaajat päästettiin saliin.

Sillanpää on tuomittu huumerikoksesta aiemminkin. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Sillanpään tammikuussa 50 päiväsakkoon rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta. Sillanpään tuloilla sakkosumma oli lähes 24 000 euroa. Oikeus totesi, että Sillanpää käytti metamfetamiinia ja ajoi huumeen vaikutuksen alaisena Helsingin keskustassa viime syyskuussa.

Uusien huume-epäilyjen tultua ilmi maaliskuussa joitakin Sillanpään keikkoja peruttiin. Kesällä Sillanpää on kuitenkin keikkaillut aktiivisesti, ja keikkakalenterissa on seuraava merkintä perjantailla Iskelmäkesä-festareilla Joensuussa.

Sillanpää tunnetaan muun muassa tangokuninkaana, Suomen euroviisuedustajana ja Vain elämää -sarjan tähtenä.

Lue myös:

    Uusimmat