Jari Sillanpään oikeudenkäynti alkaa tänään – näin viihdetaiteilijan huumeiden käyttö tuli ilmi

Viihdetaiteilija Jari Sillanpää astelee tänään oikeuteen huumerikosepäilyjen takia. Sillanpään kahta huumausainerikossyytettä käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa aamuyhdeksästä alkaen.

Sillanpään epäillään ostaneen maahantuojalta huumeita omaan käyttöönsä.

Video: Jari Sillanpää kommentoi huumekohua

Laulaja otettiin kiinni maaliskuussa Helsinki-Vantaan lentoasemalta, kun hän oli palaamassa Suomeen Thaimaan-lomaltaan. Tulli löysi Sillanpään matkatavaroiden joukosta pienen määrän, eli alle gramman suuruisen erän metamfetamiinia.

Sillanpää vietti tuolloin yön Pasilan poliisivankilassa Helsingissä.

Vapauduttuaan hän kommentoi huumekäryään Facebook-päivityksessään, jossa hän kirjoitti elämässä olevien haasteiden ylittämisestä.


Samassa päivityksessä Sillanpään avustaja, asianajaja Juha Räihä kertoi, että on totta, että Tulli löysi Thaimaasta palaavan Sillanpään matkatavaroista pienen määrän metamfetamiinia. Asianajajan mukaan Sillanpää ei osannut kertoa, mistä aine on peräisin.

Esitutkinnassa Sillanpää myönsi hankkineensa omaa käyttöään varten ja juhlissa tarjottavaksi satunnaisesti pieniä noin 1–10 gramman eriä metamfetamiinia vuosina 2014–2017.

Hankitun huumausaineen yhteismäärä näinä vuosina on ollut noin 110 grammaa.

Aiempi tuomio tammikuussa

Ensimmäisen kerran Sillanpään huumeiden käyttö tuli julki viime vuoden syyskuussa, kun poliisi pysäytti epämääräisesti liikkuneen henkilöauton Helsingin keskustassa.

Poliisin mukaan pysäytyksen syynä oli se, että kuljettaja oli ohittanut raitiovaunun sulkuviivan alueella ja lähtenyt hitaasti liikkeelle liikennevaloista.

Pian kävi ilmi, että kuljettaja oli Sillanpää, ja että häntä epäiltiin rattijuopumuksesta.

Laulaja myönsi tuolloin ajaneensa autolla metamfetamiinia veressään sekä pitäneensä hallussaan vähäistä määrää huumausainetta.

Sillanpää tuomittiin rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kahdesta liikennerikkomuksesta sakkorangaistukseen Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa. Maksettavaa Sillanpäälle kertyi tuolloin lähes 24 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat