HS: Huippukokki avaa hot dog -ravintolan Helsinkiin: "Sairaan hyvät sämpylät ja kunnolliset nakit"

Helsingin Pikku Roobertinkadulle avautuu muutaman viikon päästä gourmet-nakkisämpylöitä tarjoileva ravintola, kertoo Helsingin Sanomat.

Helsingin Sanomien mukaan muun muassa ravintola Murusta ja somehittiresepteistään tuttu kokki Henri Alén on avaamassa hot dog -ravintolan Helsinkiin. Tarkoituksena on elvyttää suomalaista nakkikioskiperinnettä pienellä gourmet-mausteella.

– Sairaan hyvät sämpylät, kunnolliset nakit, itse tehdyt kreemit ja relissit. Ei mitään teollista, kertoo yksi ravintolan perustajista, kokki Henri Alén Helsingin Sanomille.

Hot dogit eivät siis todellakaan ole mitään teollista pussitavaraa: sämpylät valmistuvat Kanniston leipomossa ja täytevaihtoehtoina tarjoillaan muun muassa chorizoa, härän osso buccoa ja jopa hummeria. Henri Alénin mukaan hummerille on Helsingissä selkeä markkinarako.

– Hummereita ei saa Helsingissä mistään ja hyviä hodareita ei saa mistään, joten laitetaan nämä yhteen. Hodari on hummerin arvoinen, Alén toteaa.

Hot dog -ravintolan nimeksi tuleekin Kaartin hodari ja hummeri.

"Suomalaisilla snägäreillä surkea tarjonta" – näin teet aidon jenkkiherkun kotona

Makuja-sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen ei ole tyytyväinen suomalaiseen pikaruokatarjontaan. Kinnusen mielestä monet klassikkoherkut on onnistuttu pilaamaan maassamme.

– Hot dog on ollut minulle varsin mitäänsanomaton ruoka. Muistan syöneeni erinomaisia hodareita teininä Kööpenhaminassa, mutta Suomessa hot dog on tuhottu samalla tavalla kuin jokainen muukin katuruoka.

Kinnunen kahlasi netistä läpi hot dogin historiaa ja alkoi pikku hiljaa ymmärtää kyseessä olevan arvostamisen arvoinen ruokalaji.

– Makujen koostamisessa täytyy huomioida samoja perustotuuksia kuin missä tahansa muussa ruoassa. Kuinka surkea tarjonta suomalaisilta snägäreiltä löytyykään?! Miksi kukaan ei yritä?, Kinnunen pohtii.

Kinnunen päättikin kokeilla itse New Yorkin katukärryistä tutun chili dogin valmistamista. Nappaa herkullinen resepti Sivumaku-blogista

Helpot sipuliset hodarit syntyvät Aki Wahlmanin ohjeella:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat