HS: Festivaalirannekkeelle kesällä ladatut rahat edelleen teillä tietämättömillä – äiti tekemässä tutkintapyynnön: ”Mitenhän monella muulla nuorella rahoja on jäänyt saamatta?”

Festivaalirannekkeelle ladatut rahat eivät palautuneetkaan takaisin nuoren festivaalikävijän tilille. Tytön äiti aikoo tehdä tutkintapyynnön poliisille tapauksesta, jota festivaalijärjestäjä pitää harvinaisena yksittäistapauksena, kertoo Helsingin Sanomat.

Osa suomalaisistakin festivaaleista ovat ottaneet käyttöönsä festivaalirannekkeet, jotka toimivat ainoana maksuvälineenä festivaalialueella.

Esimerkkitapaus moderniin cashless-järjestelmään siirtyneestä massatapahtumasta on Helsingissä järjestettävä Weekend-festivaali. Festivaalijärjestäjät palauttavat rannekkeelle käyttämättöminä jääneet rahat pian festivaaliviikonlopun jälkeen.

Näin ei kuitenkaan käynyt Kristiina Taukojärven kohdalla: hänen tyttärensä ei ole vielä tänäkään päivänä saanut takaisin 38,50 euroa, jotka jäivät käyttämättä juhlan tuoksinassa, kertoo Helsingin Sanomat.

– Minusta tämä on törkeää vedätystä, Taukojärvi laukoo tuohtuneena.

Epäselvä palautussivusto 

Helsingin Sanomien mukaan Weekend Festival vaatii, että rahojen palauttamista haetaan Internetistä löytyneen lomakkeen kautta. Näin myös Taukojärven tytär oli toiminut syyskuun alussa.

Tyttö ei vain ollut huomannut, että sivusto vaati erillisellä sivulla vahvistamaan hänen syöttämänsä tiedot oikeiksi. Kun tietoja ei vahvistettu, rahojen palauttaminen ei edennyt, vaikka Taukojärven tyttären tiedot olivat tallentuneet järjestelmään.

Kun asiaa selviteltiin, tyttären rahat luvattiin palauttaa, mutta niistä aiottiin periä 9,90 euron käsittelymaksu.

Kun Taukojärvi puuttui tapaukseen, Weekend Festival lupautui palauttamaan rahat ilman käsittelymaksuja. Lokakuun 11. päivä annettu lupaus ei kuitenkaan ole mennyt maaliin vielä tänäkään päivänä.

Taukojärvi kertoo tekevänsä asiasta tutkintapyynnön. Hän myös vinkkaa asiasta kuluttajaviranomaisille, sillä hänestä Weekendin toiminta on törkeää – etenkin, kun sen kohderyhmä koostuu pääasiassa alaikäisistä ja nuorista aikuisista.

Weekend ei näe ongelmia rahojen palauttamisessa

Weekendin tiedottaja Tomi Lindholm pitää Taukojärven tapausta harvinaisena yksittäistapauksena, vaikkakin festivaali on saanut palautetta hitaasta palvelustaan sosiaalisessa mediassa isommin elokuussa.

Helsingin Suvilahtessa tänä vuonna järjestetty Weekend-festivaali keräsi yhteensä 50 000 kävijää. Festivaali myytiin tänä syksynä suurelle pohjoismaiselle konserttijärjestäjälle All Things Livelle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja