Mainos

Kohusta toiseen seilannut Weekend Festival vaihtaa paikkaa ja tyrmää uutiset talousongelmista

1:19

Elektronisen musiikin tapahtuma Weekend Festival tiedottaa siirtyvänsä ensi kesänä Helsingin Suvilahteen.

Video: Tältä näytti festarikansan rynnistys Weekend-festivaaleille viime kesänä, kun portit aukesivat

– Kaupunkiympäristön puitteet yhdistettynä viiteen lavaan sekä massiivisiin dekoraatioihin ja lavarakennelmiin mahdollistavat jo valmiiksi visuaalisen festivaalin viemisen vielä ylemmälle tasolle, maalailee festivaalin markkinointijohtaja Jyri Heikkinen tiedotteessa.

Viime kesänä tapahtuma järjestettiin Hietaniemen uimarannalla, jonka hankala saavutettavuus johti ongelmiin. Myös hautausmaan läheisyys aiheutti närkästystä.

Ensi kesänä festivaalin ajankohta aikaistuu parilla viikolla ja se järjestetään nyt 19.-20. heinäkuuta. Muutosta perustellaan sillä, että näin festivaali välttää päällekkäisyyden muiden vastaavien tapahtumien kanssa.

Ongelmat Virossa johtivat taloushaasteisiin

Kauppalehti uutisoi aiemmin tällä viikolla, että Weekend-festivaalin järjestävällä Wknd Festival Oy:llä on useita maksuhäiriömerkintöjä ja velkojat perivät yhtiöltä yli 140 000 euroa.

Rumban haastatteleman tiedottaja Tomi Lindblomin mukaan tilapäiset talousongelmat on kuitenkin jo selätetty.

– Valtaosa summasta on jo maksettu tai maksusuunnitelmasta neuvoteltu. Trattalistalla on voimassa enää yksi lasku, josta olemme reklamoineet. Kyseisen laskun summasta on erimielisyyksiä, joita selvitellään edelleen.

Haasteet johtuivat Lindblomin mukaan pääosin Weekend Balticin negatiivisesta tuloksesta.

– Lainasimme rahaa Viroon, jotta talousongelmat saataisi hoidettua. Tästä johtunut kassavaje ja ensi kesän festivaalin artistien suuret etukäteismaksut johtivat tilapäisiin maksuvaikeuksiin. Tällä hetkellä taloustilanne näyttää taas hyvältä, Lindblom kertoo lehdelle.

Swedish House Mafia Suomeen

Tapahtumassa esiintyvät ensi kesänä muun muassa Swedish House Mafia, Armin Van Buuren, Lil Uzi Vert, Scarlxrd, Zomboy, Afrojack, Headhunterz, Dynoro, Killy, Suicideboys ja Tungevaag & Raaban. Kotimaisista nimistä festivaalille on kiinnitetty Anna Puu, Cledos, Dynoro, Evelina, Gasellit, Kill ja Lukas Leon.

Ensi kesän Weekend Festivalin lipunmyynti alkaa maanantaina klo 9.00. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja