HS: Erkki Tuomioja valmis äänestämään Suomen Nato-jäsenyyden puolesta

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja on tähän saakka suhtautunut Suomen Nato-jäsenyyteen kielteisesti. Nyt hän on kuitenkin valmis äänestämään sen puolesta. 

Helsingin Sanomat kertoo haastattelussaan SDP:n Erkki Tuomiojan kääntyneen Nato-jäsenyyden kannalle. Tuomioja näkee tarpeellisena äänestää jäsenyydestä yhteisessä rintamassa, eikä periaatteesta vain äänestää vastaan. 

Tuomioja suhtautuu kuitenkin vielä varauksella Nato-jäsenyyteen. Hän on mediakriittinen sen suhteen, ettei Nato-jäsenyyden lisäksi ole keskusteltu muista vaihtoehdoista. Tuomioja kritisoi myös huhtikuussa tehtyä selontekoprosessia.

– Selontekoprosessin tarkoitus ei ole ollut niinkään vaihtoehtojen pohdintaa vaan ainoastaan kannatuksen ja tuen hakeminen Nato-päätökselle, Tuomioja kertoo Helsingin Sanomille. 

Tuomiojan mukaan vaihtoehtona olisi voinut olla EU:n puolustusyhteistyön kehittäminen. Hän pitää myös tärkeänä sitä, että Suomi ja Ruotsi jättävät jäsenhakemuksensa Natoon samoihin aikoihin.

– Olen puhunut useiden ministereiden ja entisten ministereiden kanssa ja minulla on aika vankka käsitys siitä, että Ruotsikin on tulossa Natoon. Sosiaalidemokraattien kanta ei tule olemaan yksimielinen, mutta on aika selvää, että se tulee olemaan myönteinen Nato-jäsenyydelle, Tuomioja kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat